A legendás Körszálló kollégiumként működik tovább, a Danubius Hotel Budapest 3 évig biztosan nem nyit újra

by admin

A Danubius Hotels hosszú távra, 3 évre bérbe adta a Danubius Hotel Budapest (korábban Budapest Szálloda, köznyelvben Körszálló) épületét – írja a Turizmus.com. Az épületet a Hotel & More Szállodák Zrt. veszi bérbe 3 évre. A járvány miatt szállodaként nem érné meg üzemeltetni, így most kollégium lesz benne.

A Danubius Hotel Budapest Körszálló már 15 hónapja tart zárva

Körszálló kollégium Danubius Hotel Budapest munkásszálló tetőterasz panoráma
Fortepan / Buer Sándor

Klemm Balázs vezérigazgató azt mondta, hogy úgynevezett hibrid működéssel, azaz elsősorban hallgatói kollégiumként, valamint budapesti nagyvállalatok dolgozóit hosszú távon elszállásoló szálláshelyként kívánják majd üzemeltetni Hotel Budapest szobáit. 2021. szeptember 1-jén fogják átvenni az épületet üzemeltetésre, és a jelenlegi terveik szerint a Körszálló ősztől nyitja majd meg újra a szobáit. A szálloda jelenleg már 15 hónapja nem működik.

A járvány miatt bizonytalan turisztikai helyzetben a Danubius Hotel Budapest esetében a hagyományos, szállodaként történő üzemeltetést egyelőre nem láttuk üzletileg megalapozottnak a következő egy-két évben”

– nyilatkozta Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója

Korábban írtam róla, hogy a cég már nyélbe ütött egy hasonló konstrukciót a szintén budapesti Flamenco hotel esetében.

A Körszálló története dióhéjban

A Körszálló az előző rendszer egyik presztízsberuházása volt, 1964-ben kezdték építeni, végül 1967 szilveszterén adták át a 64 méter magas épületet, amely a kor éjszakai életének egyik jellegzetes helyszínévé vált, ahol magyarok mellett külföldi hírességek is megszálltak.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben