Lotus Therme Hotel & Spa – Legendás vendégszeretet

by Waterfan

A Lotus Therme Hotel & Spa 5 csillagos hévízi szálloda neve telitalálat, semmi nem fejezi ki jobban a spa érzését, mint a lótusz. Mint tudjuk, a név kötelez. Vajon  mennyire hű hozzá? Írásom végére kiderül.

Megérkezni ide emlékezetes és nagyon jó élmény. A privát út egy komolyabb lejtőn át vezet be az óriási, zöldellő ősparkba, ahol a szálloda fekszik. Autóval úriasan fel lehet gördülni egészen a bejáratig, mint a filmekben, avagy mint a jobb helyeken. A filmsztár érzéshez csak annyi hiányzik, hogy valaki kinyissa számunkra a kocsi ajtaját és beinvitáljon az épületbe, de ahogy odáig magamtól eljutok, azonnal érkezik a köszöntés és a segítség a bejelentkezéshez. Megtudom, hogy van szállodaújság, ami az aktuális információkat, a hévízi és a szállodai programokat tartalmazza. Figyelmes és elegáns. Sietek fel a szobámba, mert a hellyel ismerkedni menet közben is ráérek majd, de mielőbb szeretném kipróbálni a wellness részleget. A szobába lépve ez a látvány fogad, mondjuk, hogy meg tudnám szokni.

Heviz Lotus Therme Hotel spa room szoba velemeny review

Van egy olyan heppem, hogy érkezés után azonnal ráugrok az üdvözlőlapokra, és érdeklődve olvasom, hogy milyen módon fogadtatnak az adott helyen. Az sem mellékes, hogy az üdvözlőlapok mellett valami mellékes welcome ajándék is szokott lenni, ami véleményem szerint sokat elárul a helyekről. A kedvencem eddig Lisszabonban volt, ahol az üveg portói bor és őrülten jó csokis süti mellett bonbon-okat találtam az asztalon egy porcelán díszben. Na azt imádtam és végül nem is ettem belőlük, hiszen annyira tiszteltem a figyelmességet, hogy inkább vettem a minibárból másik csokit. Vissza Hévízre, lássuk, mi is volt az asztalomon! Igen, életmentő víz, hiszen érkezéskor a legtöbbünk első dolga 1 pohár ital elfogyasztása. Tetszett a jó testes, masszív üveg minőségi érzése. A frissítő leküldése közben megállapítottam, hogy névre szóló üdvözlőlapot ugyan többször kaptam már, de olyant, amin a vezetők a szemembe néznek, olyant még nem. Egyedi és sokkal személyesebb így, hogy az aláírásuk mellett a fényképük is látható. Ami még tetszett, hogy a teák nem a mainstream márkák közül valók.

Heviz Lotus Therme Hotel spa room szoba review velemeny

Lotus Therme Hotel & Spa wellness és sóbarlang

Gyors átöltözés, fürdőköpeny fel és indulás a wellness részlegtől külön található sóbarlangba. Ide egyébként átöltözés nélkül, sima utcai ruhában is nyugodtan be lehet menni, a hőmérséklet 20 Celsius fok. Ez a sószoba az egyik legnagyobb az országban, és valóban van benne anyag. A fények pedig kifejezetten hangulatossá teszik. Jól oldották meg azt a feladatot, hogy pihenés közben ne süsse ki a szemünket a hangulatvilágítás. Ez sok helyen nem szokott sikerülni, különösen a szaunákban, de itt ott is rendben voltak a fények! Megírom itt, hiszen a szauna melegében nem fotóztam, megártott volna a kamerának, szóval a szaunaszeánsz parádés volt. Megizzasztott rendesen, de amit a szaunamester alkotott, az priceless, mindenkit fellelkesített és feltöltött energiával. Ha valamiért nagyon visszamennék, akkor az szaunaszeánsz a Mesterrel. A legjobb az egészben egyébként, hogy utána váltottam pár szót vele és megtudtam, hogy 20 éve dolgozik a szállodában. Ismerik már őt a visszatérő vendégek és ő is ismeri őket, tudja, hogy ki mit szeret, ki mire vevő, mit igényel.

Heviz Lotus Therme Hotel salt sobarlang review

Kellemes kikapcsolódós pihenés és sok mély, nagylevegő után megindultam a spa részleg felé, ahová hangulatos, LED megvilágítású folyosó vezet. A színek egyébként finoman, egymásba lassan átfolyva váltakoznak, piros, rózsaszín és lila árnyalat is van.
Szimpatikus megoldásnak találom, hogy a napi választékot kézzel, krétával írják fel egy táblára. Ettől valahogy olyan közvetlenné és személyessé válik az egész hangulata, teljesen eltér attól, mint amikor egy plakátra ki van nyomtatva, vagy egy nagy tv-n van kitéve egy prezentációban.

Heviz Lotus Therme Hotel spa wellness programok Spabook review

Szauna után különféle zuhanyokkal lehetett frissülni, merülő medence nincsen. Mondjuk, számomra nem gond, mert sosem használom, a zuhany is tökéletes, bár más élményt nyújt. Van továbbá gyógyvizes thermal medence, nagymedence, Jacuzzi és kisebb medence, valamint kint egy hatalmas élménymedence.

Heviz Lotus Therme hotel spa swimmingpool indoor pool review lights spabook

Zárás után, este 10 órakor mentem vissza fotózni, így tetszés szerint kérhettem az élményelemek ki-bekapcsolását, hogy mindenről legyen egy fényképem. A Jacuzzit mindenki ide tudja képzelni, hogy a tükörsima víz átvált bugyborékolóba, viszont a beltéri medence nyakmasszírozó zuhanyait azért megmutatom. A kép hátterében látható, hogy vannak a vízben pihenőpadok, ott is lehet feküdni és élvezni a víz kellemes melegét.

Heviz Lotus Therme hotel spa swimmingpool indoor pool review velemeny

Vacsora a Lotus Therme Hotel & Spa éttermében

Mire a wellness részleg minden elemén körbeértem, elérkezett a vacsoraidő, így most a gasztro rajongók is kapnak valamennyi ízelítőt. Az étteremnek szerintem alapból mindig illik megadni a tiszteletet, valahogy úgy, mint a színháznak. Természetesen senkit nem fognak kiküldeni, ha farmerban és pólóban jelenik meg, de ha valaki papucsban, rövidnadrágban érkezik azt udvariasan megkérik, hogy váltson öltözéket. Hölgyeken a szoknya természetesen rendben van, minő diszkrimináció a kevésbé tetszetős lábú férfiakkal szemben! Még sincs senki, aki ezt szóvá tenné, sőt, igazából mindenkinek tetszik ez a módi, legalábbis amennyire érzékeltem.
Az étterem bejáratánál található kézfertőtlenítő terminál is, ami talán inkább bizalomépítő jelleggel van ott,  aki szükségét érzi az használja, aki nem, az nem, de mindenképpen hasznos és jó, hogy aki esetleg az utcáról, vagy udvarról érkezik, nem kell, hogy felugorjon étkezés előtt a szobájába.

A svédasztalos kínálat egyetlen tagjának sem tudtam ellenállni az előételek közül, így aztán egy laza mozdulattal terüljasztalkámat varázsoltam magam elé házi limonádéval kiegészítve. Arra azért érdemes vetni egy hosszabb pillantást a fotón, csak úgy a mihez tartás végett, hogy mi az, ami szerintem manapság minőséginek számít a limonádék világában.

Heviz Lotus Therme Hotel Spa vacsora etterem gasztro

Az ásványvizet szintén szeretném külön kiemelni, mert külföldi útjaim során is ki szoktam térni rá, amikor a helyi szállodavezetővel beszélgetek. Kiváló, hogy nem a megszokott termékek valamelyikével találkoznak a vendégek, hanem elegáns üvegben, szívmelengető mondatokkal marketingelt jellemzett, különlegességnek számító vízzel.

Heviz Lotus Therme hotel spa restaurant food mineral water review

Vacsora után még kimentem sétálni, körbejártam a teraszt, gyönyörködtem a medence színében és hallgattam az est csöndjének hangjait. Nagyvárosi emberként az ilyesmi mindig ünnepi pillanat számomra és csak ajánlani tudom, stimulálja és feltölti az elmét. A külső és a belső medence össze van kötve egy folyosóval, ami a fürdőzőknek jó, este pedig igazán látványosan néz ki. Kedvelt fotóhelyszín a kiúszó folyosó felett átívelő hidacska, ahonnan mehetnek a családi selfiek az instára. Ha valaki így tesz, használja a #lotustherme hashtage-et.

Heviz Lotus Therme hotel spa swimmingpool outdoor pool night

Másnap igazán tartalmas programom volt (élménybeszámolóm itt), ezért rövidre fogtam az esti csillagnézést és visszamentem a szobámba. Újabb heppem következik a piperecikkek személyében. Van néhány dolog, amit nagyon szeretek használni a szállodákban (pl. cipőpucoló) és mindig érdeklődve várom, hogy milyen termékek állnak rendelkezésre az adott helyen. Itt a kellemes, de nem luxuskategóriás Damana tusfürdője és samponja várta, hogy magammal vigyem a kádba. Többedszer találkoztam vele, első alkalomtól kezdve kedvelem, el is gondolkodtam, hogy veszek magamnak otthonra. A kádról annyit meg kell említenem, hogy akinek fontos, hogy kád vagy zuhanyzó, az szobafoglaláskor ellenőrizze, vagy kérdezzen rá, mert a standard szobák csak zuhanyzóval felszereltek. Én a grande típusú szobában szálltam meg, akinek tetszik az ágy a képen, ezt válassza.

Heviz Lotus Therme hotel spa toiletries bathroom review spabook

Említettem, hogy a cipőpucolókat is szeretem tesztelni. Itt egészen különleges volt, nem a szokásos kis szivacs vagy paszta, hanem cipőfényesítő kendő. Megint valami, ami más mint máshol, és ez jó. A gardrób szekrény meglepetést is tartogatott, ugyanis a fürdőköpenyek mellett szállodai logós sporttáskát is rejtett, ami igazán praktikus segítséget nyújt a wellness részleg használatához. Kellően tágas, így seperc alatt beledobálhatjuk amire pihenés közben szükségünk lehet, mint például egy jó könyv, naptej, zsebkendő, mobiltöltő, miegymás. Aki szeretné, meg is vásárolhatja emlékbe.

Én inkább ebédeltem egyet a központi átrium földszintjén, amit zöld növények, sziklák és szökőkút díszít. Kiemelném és felhívnám a figyelmet az evőeszköz tálalására, ami igazán kreatív, egyben elegáns módon szalvéta-zsebben öltött formát.

Heviz Lotus Therme hotel spa restaurant food review

Hasonló figyelmességként értékeltem, hogy a lobby-ban elhelyezett pálmák dézsáit díszbe öltöztették, valamint azt, hogy az asztalokon élő virágok díszlettek. Itt lehetőségünk van kerékpárt bérelni, amivel bejárhatjuk a környéket. A bejárati emelkedő kihívás, viszont lefelé gurulni nagyszerű rajta.

Heviz Lotus Therme hotel spa interior designEgy éjszakai felvétellel búcsúzom, amit utolsó éjjel a medence feletti kishídról készítettem. Másnap igyekeztem ugyanonnan lőni egy nappali verziót is, majdnem sikerült. Majd ha visszamegyek, megpróbálom újra. Köszönöm a vendéglátást a személyzet minden tagjának, élménnyé tették az ott tartózkodásomat. A szálloda szlogenje és mottója valóban érezhető:

“Minden pillanat rólam szól.”

Egy Lotus Therme törzsvendég kedves története

Ez a hely és az emberek, a vendéglátók, hűek a nevükhöz. Nem véletlen az, hogy a legidősebb visszatérő vendégük, egy 99 éves úr már lefoglalta a következő évi üdülését, hogy a 100. kerek esztendőjében is ellátogasson ide. Biztos vagyok benne, hogy a személyzet nagyon fogja várni az érkezését, ahogy mindenki másét is. De talán az övét egy picit még jobban és ez szerintem nem csak, hogy belefér, de nagyon is rendben van így.

Heviz Lotus Therme hotel spa swimmingpool outdoor pool night review

Szeretsz wellnessezni? Igen / Nem.

Ha hasznosnak találtad az infót, nagyon örülök neki, ha megosztod és segíted, hogy még több érdekes információról tudjak hírt adni a jövőben. A szigorúan nem spammelős hírlevelemre itt iratkozhatsz fel.

Jó utat, sok élményt!
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben