Tokaj luxus szálloda szoba képriport Minaro hotel hálószoba

5 csillagos Mövenpick és MGallery szállodák nyílnak vidéken

by Kassay Tamás

A Mövenpick hotelmárka a szántódi Mövenpick BalaLand Resort és FamilyParkkal debütál Magyarországon, míg az MGallery a tokaji Minaro Hotellel lép be a vidéki piacra, miután Budapesten már futtatja a Hotel Nemzeti szállodát.

Az Accor nemzetközi szállodalánc azt közölte az MTI-vel, hogy partnerségi megállapodást írtak alá 2 ötcsillagos szálloda üzemeltetésére a magyar Dreamland Holding turisztikai ingatlanfejlesztő csoporttal.

Mövenpick Balaland Szántód

A Mövenpick BalaLand 109 szobás, ötcsillagos szálloda és élménypark 50 millió eurós beruházásból jön létre Szántódon. A fejlesztés a szálloda mellett beltéri és kültéri víziparkot, kalandparkot, több mint 5000 négyzetméternyi beltéri létesítményt és 112 lakóapartmant foglal magában.

Minaro Hotel MGallery Tokaj

A Minaro Hotel MGallery Tokajban a régió vezető felsőkategóriás üdülőhelye lesz, amely önálló rendezvényközponttal is rendelkezik. Ez a fejlesztés 28 millió euróból valósul meg.

A két új magyar 5 csillagos szálloda 2022 utolsó negyedévében nyit.

Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója a kiemelte, hogy: a megállapodás lehetőséget nyújt az Accor vidéki hálózatának bővítésére, és vezető pozíciójuk megerősítésére Magyarország és Közép- és Kelet-Európa vendéglátóiparában. Mindkét helyszín egyre nagyobb nemzetközi vonzerővel bír, a Balaton az ország legnépszerűbb szabadidős célpontja, Tokaj pedig a világszerte ismert borvidék.

Vécsey Róbert, a Dreamland operatív igazgatója kiemelte, hogy a 2 felsőkategóriás üdülőfejlesztésüket rangos nemzetközi márka támogatja, az Accor nagyon erős jelenléttel rendelkezik a régióban és Európa azon egyéb részein is, amelyek a Budapesten kívüli szabadidős turizmus legfontosabb forráspiacai – áll a közleményben.

Az Accor szállodaipari csoport, több mint 5200 ingatlannal, 10 ezer vendéglátóhellyel és 230 ezer munkatárssal rendelkezik világszerte.

A nyilvános cégadatok szerint magyarországi cégük az Accor Pannonia Hotels árbevétele a koronavírus-járvánnyal sújtott 2020-as évben 4,2 milliárd forintra apadt az előző évi 24 milliárd forintról, adózás utáni vesztesége csaknem 7 milliárd forint volt. Tavaly viszont már csaknem 7,2 milliárd forint árbevételt értek el, és az adózás utáni veszteségük is felére, mintegy 3,6 milliárd forintra csökkent.

Spabook vélemény: Nagyszerű, hogy vezető márkák jelennek meg vidéken, emelve ezzel a standardizált színvonalat. Azok számára, akik az 5 csillagos hotelek világában nem mozognak otthonosan, igyekszem picit segíteni, hogy hová is kell elhelyezni ezeket a márkákat.

Az Accor portfolióján belül rengeteg márka van, például a Sofitel, vagy a Fairmont a luxus szint, ehhez képest eggyel alacsonyabb szinten, a prémium kategóriában versenyzik az MGallery és a Mövenpick, „alattuk” pedig a midscale szintű Novotel helyezkedik el a láncban.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben