NEOM: Futurisztikus lebegő víztározó épül az ultraluxus szállodai fejlesztésben Szaúd-Arábiában

by Kassay Tamás

A Marriott International szállodalánc bejelentette, hogy megállapodást írt alá a szaúdi NEOM-mal két luxus szálloda megnyitásáról Trojenában, a NEOM Szaúd-Arábia északnyugati régiójában található hegyvidéki célpontjában. A megállapodás keretében egy W Hotel és egy JW Marriott szálloda nyílik az országban.

A szállodaipar legjobban várt fejlesztése

„Izgatottan várjuk, hogy a NEOM-mal együttműködve fejleszthessük ezt a két izgalmas ingatlant a világ egyik legjobban várt fejlesztésében” – mondta Chadi Hauch, a Marriott International közel-keleti szállásfejlesztésért felelős regionális alelnöke. „A W Hotels továbbra is újradefiniálja a luxus vendéglátás ágazatát, és a NEOM ideális választás az innováció, a kreativitás, a design és a felfedezés köré összpontosító víziójával, míg a JW Marriott, az egyik zászlóshajó márkánk, a rendkívüli vendéglátás, az átgondolt design és a gazdagító élmények örökségét hozza majd magával”.”

Mi az a NEOM?

A NEOM a Szaúd-Arábiai Királyság által tervezett új, futurisztikus város, amelyet az északnyugati Tabuk tartományában terveznek felépíteni. A terület a Vörös-tengertől északra, Egyiptomtól keletre, az Akabai-öblön át, Jordániától délre fekszik.

W Hotel Trojena, NEOM, Szaúd-Arábia

A trojenai W Hotel várhatóan 236 szobával, köztük 47 lakosztállyal várja majd vendégeit. A szobákból zavartalan kilátás nyílik a hegyekre és egy édesvizű tóra. A szálláshely tervei a márka jellegzetes tereit tartalmazzák, köztük a Living Roomot, a WET Decket, a W Lounge-t, az AWAY Spa-t és a FIT fitneszközpontot.

A W Hotel várhatóan 4 éttermet és kiskereskedelmi területet is kínál majd. A ház a régió Lake Village nevű településén belül helyezkedik majd el, amelynek célja, hogy exkluzív lakó-, vendéglátó- és kereskedelmi szolgáltatásokat nyújtson közvetlenül a vízparton. A 2,8 kilométer hosszú, mesterséges tó olyan úti cél lesz, amely elvarázsolja majd az erdei és vízparti kalandokat kereső vendégeket. A Lake Village emellett számos kiskereskedelmi és étkezési lehetőségnek, friss élelmiszer- és bevásárlópiacoknak, valamint szórakoztató területeknek is otthont ad majd.

JW Marriott Hotel Trojena, NEOM, Szaúd-Arábia

A JW Marriott Hotel Trojena a kifinomultság megtestesítője, amely a luxusutazók számára nyújt szállást. Azokra a vendégekre céloz, akik számára fontosak a kivételes, ultraprémium szolgáltatások és wellness-élmények.

The Bow: lebegő víztározó Szaúd-Arábiában

A szálláshely a The Bowban található majd, amely a várakozások szerint egy futurisztikus vízi világ lesz, amely a természetet a technológiával ötvözi, hogy egyedülálló lakókörnyezetet teremtsen. A tó belsejébe merülve és hegyvidéki tájjal körülvéve az alépítményt úgy tervezték, hogy ellenálljon a környező víz súlyának és nyomásának, míg a többi tér könnyen átalakítható lesz, hogy több évszakos használatot tegyen lehetővé.

A mesterséges tó bizonyos irányokból egy lebegő víztározó, eddig elképzelhetetlen látványt nyújt majd a vendégeknek és a turistáknak

Épülni fog egy átrium is, amely alkalmas lesz nagyszabású rendezvények megtartására. A szálloda tervei 500 luxus szobát és lakosztályt, valamint kiterjedt szórakozási és rekreációs lehetőségeket tartalmaznak, beleértve egy báltermet, tárgyalótermeket, 5 éttermekt, egy fitneszklubot, egy gyermekklubot, úszómedencéket és egy wellness fürdőt.

„Központi elhelyezkedésével, a 2600 méteres magasságig feltörő hegyormokkal és csodás természeti környezettel Trojena újradefiniálja az ultraluxus vendéglátás és a hegyi turizmus fogalmát. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Marriott International két ikonikus, a luxusutazás élvonalába tartozó márkája, a W Hotels és a JW Marriott csatlakozott hozzánk, hogy az igényes vendégek számára emeljük az utazási élményt.”

– mondta Philip Gullett, a Trojena ügyvezető igazgatója.

Trojena, a NEOM zászlóshajó fejlesztése nem csupán egész éves kalandsport-helyszínként nyílik meg, hanem otthont ad majd globális konferenciáknak is. A sportolók számára egyaránt kínál téli és nyári lehetőségeket, mint a síelés, a vízi sportok, a túrázás és a hegyi kerékpározás. Sőt, Trojena lesz a 2029-es Ázsiai Téli Játékok házigazdája.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben