Tiszavasvári strand fürdő fejlesztés szálloda építés

Rezsiválság: új szálloda épül Tiszavasváriban a gyógyfürdő mellett

by Kassay Tamás

A Tiszavasvári Önkormányzat közbeszerzési pályázatot írt ki Gyógyfürdő fejlesztése – szálloda építés címmel, amelynek leadási határideje 2022. október 14. Az elképzelések szerint egy 50 szobás, négycsillagos szálloda épül Tiszavasváriban.

A helyi önkormányzat a Tiszavasvári strandfürdő melletti területen szeretne felépíteni egy új szállodát, amely 4 csillagos minősítésének megfelelően rendelkezik majd konferencia teremmel és wellness részleggel is. A szálloda 50 szobája alapesetben 2 személyes elhelyezéssel készül, ezen felül mindegyik alkalmas lesz pótágyazásra is, így az összes elhelyezhető vendégszám elméleti maximuma 150 fő lesz.

A fejlesztés helyszíne egy önkormányzati területen valósul meg, összesen 15.422 m2 nagyságban, minden szempontból megfelelő tájolással és elérhetőséggel. A tervezett szálloda meglévő, kiépített burkolt utakkal határolt zöldterületre épül, csak belső parkolót és gyalogjárdát szükséges kiépíteni.

A tervezett szállodában kialakításra kerül egy 100 adagos főzőkonyha is. étteremben egyidőben 70-80 fő kényelmesen el tud helyezkedni.

A wellness+bowling épületrész hasznos alapterülete 856,75 m2, wellness teraszok területe 150,43 m2, a külső termálmedence területe 68 m2. A szálloda üzemeltetéséhez 800 m talpmélységű termálkút kerül megépítésre, amely már jogerős vízjogi létesítési engedéllyel rendelkezik.

Az új tiszavasvári szálloda vendégszobai épületszárnyának hasznos alapterülete több mint 2010m2 lesz.

A teljes épület akadálymentesített kialakítással készül, ezért minden épületszárnyhoz készül külön lift, a szállás épületrészhez 2 db, a konferencia épületrészhez és a wellness épületrészhez 1-1 db. A parkosítás során 4.349 m2-en tereprendezés, fásítás, gyepesítés, cserjék kiültetése, 3.000 folyóméter öntözőrendszer kiépítése is megtörténik majd.

A szálloda wellness részlegében 2 darab infrakabin és 2 darab finn szauna létesül, a közösségi kikapcsolódást pedig 1 darab kétsávos bowlingpálya szolgálja majd.

Helyi szintű fürdőből regionális szintű fürdő lesz – mondta dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő még 2020-ban, amikor a terveket először bejelentették. A helyiek azt mondják:

“Olyan jó vizünk van, hogy az országban ez a legjobb.”

2018-ban a Tiszavasvári fürdő el is nyerte „A helyiek kedvenc fürdője” címet az Év Fürdője szavazáson.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben