Mövenpick Balalnd Resort FamilyPark

Ötcsillagos szálloda nyílt a Balaton partján

by Kassay Tamás

Március 31-én átadták az ötcsillagos Mövenpick BalaLand Resort és FamilyParkot Szántódon. A magyar Dreamland Holding turisztikai ingatlanfejlesztő csoport beruházásában felépült és az Accor nemzetközi szállodaipari csoport által üzemeltetett Mövenpick BalaLand Resort több mint 20 milliárd forintos fejlesztését a magyar állam 7 milliárd forinttal támogatta.

Megnyitotta szobáit a Mövenpick BalaLand Resort és FamilyPark

Szepesi Richárd, a Dreamland Holding tulajdonosa azt mondta: a szántódi hotel családias, 109 szobás és gyermektematikára épül, szemben ugyancsak a holding fejlesztéseként elkészült, hivatalosan május elején nyíló tokaji Minaro Hotel MGallery-vel.

Két évtizedes szállodafejlesztő és szállodatulajdonosi tapasztalata szerint létjogosultsága valami különlegesnek, egyedülállónak lehet – jelentette ki.

Kiemelte, hogy a Mövenpick az Accor márkájaként „tökéletes választás”, mert képesnek kell lennie arra, hogy osztrák, német, olasz, szlovén vendégeket „tudjon hozni”.

Szepesi Richárd a jövőbeni tervekről elmondta: Balatonfüreden ötcsillagos, 102 szobás, felnőttematikus szálloda épül jövő év végére, és 2024-ben kezdődik a visegrádi strandfürdő fejlesztése.

Az MTI a helyszínen a hotel munkatársaitól úgy értesült, hogy a szántódi létesítmény foglaltsága húsvétra már most 50 százalék felett van. Reményeik szerint az ünnep alatt teltházzal üzemelnek, és a foglaltság szeptember után is meghaladja az 50 százalékot.

Az Accor korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Mövenpick hotelmárka a szántódi Mövenpick BalaLand Resort és FamilyParkkal mutatkozik be Magyarországon.

Vízipark is van a Mövenpick Balaland Resortban.

Mövenpick Balalnd Resort FamilyPark
Az ötcsillagos Mövenpick BalaLand Resort és FamilyPark Szántódon az átadás napján, 2023. március 31-én. A hotel a magyar Dreamland Holding turisztikai ingatlanfejlesztõ csoport beruházásában épült fel és az Accor nemzetközi szállodaipari csoport üzemelteti. A több mint 20 milliárd forintos fejlesztést az állam 7 milliárd forinttal támogatta. MTI/Vasvári Tamás

A Mövenpick BalaLand beltéri és kültéri víziparkot, kalandparkot, több mint 5000 négyzetméternyi beltéri létesítményt és 112 lakóapartmant foglal magában. Hozzátették, hogy a 100 szobás, ötcsillagos tokaji Minaro Hotel MGallery a régió vezető felsőkategóriás üdülőhelye lesz, kiegészülve egy önálló rendezvényközponttal. A beruházás összértéke 28 millió euró.

Az Accor a világ egyik vezető szállodaipari csoportja, több mint 5200 ingatlannal és 10 ezer vendéglátóhellyel a világ 110 országában. Világszerte mintegy 230 ezer munkatársat foglalkoztatnak.

A nyilvános cégadatok szerint magyarországi cégük az Accor Pannonia Hotels árbevétele a koronavírus-járvánnyal sújtott 2020-as évben 4,2 milliárd forintra apadt az előző évi 24 milliárd forintról, adózás utáni vesztesége csaknem 7 milliárd forint volt. Tavaly viszont már csaknem 7,2 milliárd forint árbevételt értek el, és az adózás utáni veszteségük is felére, mintegy 3,6 milliárd forintra csökkent.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a megnyitón azt mondta, hogy fontos a szolgáltatások fejlesztése, a magyar gazdaság akkor igazán eredményes, ha az ipar mellett a szolgáltatószektor a legmagasabb színvonalon működik. A politikus kiemelte: „ahol jó színvonalú vendéglátás van, ott nagyot lehet előre lépni„. – ebben egyetértünk (a szerk.)

A Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül címe könyve ihlette hotel az a célt szolgálja, ami az elmúlt évtizedek, de különösen a rendszerváltozás óta cél, hogy a Balaton ne csak a júniusban, júliusban és augusztusban, hanem egész évben is élvezhető, kihasználható legyen.


    

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben