J Hotel Shanghai világ legmagasabb szállodája panoráma

Megnyitott a világ legmagasabb szállodája: J Hotel Shanghai

by Kassay Tamás

Megnyitotta szobáit a világ legmagasabb szállodája a világ 2. legmagasabb épületében, a kínai Shanghai városában. A legmagasabb ház a dubaji Burj Khalifa, amit március 15-én magyar színekkel világítottak ki.

A 120. emeleten található, 7 étteremmel és 24 órás, személyes komornyikszolgálattal büszkélkedő J Hotel luxusszálloda a város pénzügyi negyedében található és a 632 méter magas Shanghai Tower legfelső szintjeit foglalja el.

A liftek a mély zsebbel és tériszonnyal rendelkező vendégeket másodpercenként 18 méteres, fülpattogtató sebességgel repítik fel a J Hotel 165 pazar szobájába, amelyek a különleges formavilágú, spirálszerű felhőkarcolóban találhatók.

A szálloda megnyitását némileg késleltette ugyan a koronavírus járvány, de végül elkészült, és mostantól fogadja a szerencsés vendégeket, akik éjjel-nappal bármikor igénybe vehetik egy külön komornyik szolgáltatásait is.

A vendégek élvezhetik a szálloda 7 éttermének egyikét, a bárokat, a spa részleget, a 84. emeleti úszómedencét és a csúcsszállodák minden egyéb, jól megszokott és elvárt szolgáltatását.

J Hotel Shanghai árak 1 éjszakára

Természetesen ez a luxus nem olcsó. A J Hotel a megnyitó alkalmából éjszakánként 3088 jüan (450 dollár, kb 130.000 forint/szoba/éj), de a 34 lakosztály árai ennél jóval magasabbak. Viszonyításul, azért azt érzékeljük, hogy ennyi pénzért milyen csúcsminőséget szolgáltatnak, és vajon mit kapunk hasonló összegekért az idei nyári szezonban.

Egy éjszaka a kristálycsillárokkal és szaunával felszerelt „J Suite”-ban ezen a szombaton több mint 67 000 jüanba (10.377 dollár, kb. 3 millió forint/lakosztály/éj) kerül.

A szálloda a Jin Jiang International Hotels, egy nagy kínai állami tulajdonú csoport tagja, és hivatalosan szombaton nyitotta meg szobáit.

Érdekelnek a turizmus hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport. Ha szállásvéleményekről és útleírásokról is olvasnál, akkor ajánlom a Wellness, Utazás, Élmények csoportot.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben