AirAsia világ vezető fapados légitársasága

Az AirAsia nyerte a világ vezető fapados légiutas-kísérő személyzete és légitársasága címeket

by Waterfan

Az AirAsia zsinórban 8. alkalommal nyerte el a világ vezető fapados légitársasága címet, emellett 4. alkalommal ismerték el dolgozóikat a világ vezető fapados légiutas-kísérő személyzete díjjal is a World Travel Awards 2020-as szavazásán.

Az AirAsia a legjobb fapados légitársaság évtizedes távlatban és sorozatban nyeri a díjakat

Az Ázsiában működő, piros színéről messziről felismerhető fapados légitársaság sokunk kedvence, nekem személy szerint is a legkedvesebb, ami elég paradoxul hangzik, hisz se nem kényelmes, se nem nagylelkű, de mégis tud valamit, amit mások nem: szerethető. Olyan márkát építettek föl, ami pozitív élményeket ébreszt az emberekben. A hazai turizmusban is ezt javaslom minden szereplőnek, vendégháztól az éttermekig: saját márka, és az legyen szerethető. Az új világban, a közösségi gazdaságban ez a túlélés és a jövőbeli siker záloga.

Győzelmünk nem lett volna lehetséges a folyamatos támogatásuk és megértésük nélkül, különösen ezekben a nehéz időkben.
Őszintén köszönjük minden kedves utasunknak és az Allstars*-nak.

– jelentette be és köszönte meg utasainak a díjat az AirAsia

*Mi az az Allstars?
Az AirAsia a saját személyzetét felmárkázta és Allstars névvel illeti, ezzel kiemelve a kommunikációban a dolgozóik fontosságát és kiemelkedőnek tartott képességeiket.

A videó alatti hozzászólások egyébként 90%-ban negatívak, az emberek elégedetlenek és nem értik, miért nem kapták vissza a jegyvásárlásra költött pénzüket sok hónap után sem. Ez eléggé ellentmondani látszik annak a pozitív képnek, amit akár a díjak, akár én magam is sugalltam pár sorral fentebb. De!

Azt ne felejtsük el, hogy több 10 millió utas körül néhány 100 kommentel. Ez nem jelenti azt, hogy az általuk jelzett problémák ne lennének valósak, sőt! Nagyon is azok. A helyzet az, hogy a márciusi első leálláskor néhány hónapos hibernálás látszott, ami után hirtelen visszaáll minden a régibe.

Az AirAsia több, mint 50 millió utast szállított volna idén!

Ennek megfelelően hatalmas mennyiségű jegyet adtak el, nem csak ők, hanem szinte mindenki más is világszerte. Az elején beígérték, hogy a lezárások alatt lemondott járatok néhány millió utasának rendezik a visszatérítéseket legkésőbb 6 hónapon belül. Igenám, csak erre ráömlött további több 10 millió visszatérítési igény azokra a járatokra, amiket a leállás során foglaltak le későbbi időpontokra. Mivel közben a világ még sem állt helyre – ezt most már tudjuk -, így ahelyett, hogy csökkenne a megoldott panaszok száma, lényegében folyamatosan termelődnek az újabbak.

Matematikai és fizikai képtelenség ennyi igényt kezelni, több ezer ügyintéző kolléga bevonásával is, vegye csak elő mindenki otthon a kis számológépét: tegyük fel, hogy 5000 ügyintéző naponta 8 órában, óránként 5 darab panasz megoldásával ebédszünet nélkül naponta 200 ezer esetet tud kezelni, ami havonta 6 millió utas.

Kérdezhetnénk, hogy miért nem vesznek fel még több ügyintézőt, de amikor veszteséget termelnek a cégek, akkor hogyan vehetnének fel újabb dolgozókat? Az a csoda, ha meg tudják tartani a meglévő állományukat. Az AirAsia teljes létszáma 21 ezer fő, akiket Ázsia több országában foglalkoztatnak.

Az AirAsia előremenekül

A videóban Santisuk Klongchaiya az AirAsia thaiföldi vállalatának igazgatója elmondta, hogy a pandémia alatt erősítették a belföldi járataik kínálatát. Tehát, mivel országok között szinte leállt a közlekedés, országokon belül viszont lehetséges maradt a belföldi utazás, így erre kínáltak megoldást. Ebből adódott az a különleges helyzet, hogy:

az AirAsia kampányt indított Thaiföld belföldi turizmusáért és maláj légitársaság létére thai-oknak hirdette Thaiföld szépségeit azért, hogy a belföldi járatait meg tudja tölteni.

Mi pedig részesei lehetünk egy honfitársunk sikerének, akire még 2 napig lehet szavazni, hogy a világ legelismertebb wellness szakembere lehessen. Az értékelésben sok egyéb mellett a közönségszavazatok is számítának. Köszönjük, ha szánsz rá 1 percet, a részleteket itt olvashatod el:

Érdekelnek az utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós témáról is. Érdekes volt? Oszd meg másokkal is!

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
forrás: AirAsia hivatalos

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben