Menj világ körüli útra Csontváry festményekkel a Magyar Zene Házában

by Kassay Tamás

Csontváry: Levante címmel debütált a Brain Baron a szervező, a Magyar Zene Háza és a Budapest Airport közös kisfilmje, amelyben Csontváry Kosztka Tivadar tizenkét festménye elevenedik meg nyolc zenemű kíséretében, ízelítőt adva a festőművész egyedi ábrázolásmódjából. Virtuális utazásunk során a budapesti repülőtérről indulva, szürrealizmusba hajló festményeken keresztül járhatjuk be az egzotikus tájakat, amelyek a Hangdóm egyedi technológiájának köszönhetően páratlan módon veszik körül a nézőt.

Életre kel a Magányos Cédrus – kalandozz Csontváry világában a Budapest Airport támogatásával!

A Budapest Airport a Magyar Zene Házával és a Brain Barral együttműködésben idén is utánozhatatlan produkcióval készült szeptember 21-22-én megrendezett Brain Bar fesztiválra.

A Magyar Zene Háza -2. emeletén található Hangdómban különleges vizuális és zenei utazáson vehetünk részt, amely tizenkét animált Csontváry-festmény segítségével kalauzolja el a nézőt a Nápolyi-öböltől Görögországon és Jeruzsálemen keresztül egészen Libanonig.

A film ráadásul a helyszín adottságainak – a 32 csatornán keresztül érkező hangnak és 360 fokos látványvilágnak – köszönhetően nem mindennapi intenzitással ragadja magával a befogadót. 

„A repülőtér összeköti a világot Magyarországgal és Magyarországot a világgal. Úgy is mondhatjuk, hogy közel hozzuk azt, ami távoli” […] „Csontváry Kosztka Tivadar nemcsak zseniális festő, hanem nagy utazó is volt, munkái olyan tájakat hoztak közelebb az emberekhez, amelyek felfedezésére kicsit mindannyian vágyunk. Büszkék vagyunk rá, hogy immár második éve támogathatjuk a magyar művészeket és kreatív szakembereket, emlékezetes élményt nyújtva az utazás, a képzőművészet és a zene szerelmeseinek egyaránt.”

– mondta Valentínyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese.

A festmények adaptációját és az animációt Miss Virgács (Németh Nikolett) készítette, a sound design Kalamár Ádám és Lovász Ákos munkája, a zenei válogatásért pedig Erdőháti Melinda, a film művészeti vezetője felelt. A produkció létrejöttéért külön köszönet illeti Mandli Vazult, Tóth Pétert, Jordi Savallt, Matteo Silva-t, Roy Smila-t, Varga Veronikát, Dhafer Youssefet és a Szépművészeti Múzeumot.

A Csontváry: Levante című alkotást egy éven keresztül minden érdeklődő megnézheti a Magyar Zene Házában.

Részletek és jegyvásárlás

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben