Emirates 2 milliárd dollár flotta átalakítás

Ha szereted az Emirates-t, ezt szeretni fogod: 2 milliárd dollárból átalakítják a repülőgépeiket

by Kassay Tamás

120 repülőgépének utasterét alakítja át az Emirates 2 milliárd dolláros (800 milliárd forintos) fejlesztési programja részeként. A munkálatok novemberben kezdődnek, és egy gép belső átalakítása átlagosan 16 napig tart majd.  Beépítik az új, prémium turistaosztály székeit, és teljesen megújítják a Business és First Class utaskabinjait is. A felújítási program 2025 áprilisáig tart.

Történetének legnagyobb flottaátalakítását kezdi meg az Emirates

Még egyetlen légitársaság sem hajtott végre ilyen léptékű átalakítást

Mivel egyetlen más légitársaság sem oldott meg ilyen nagyságrendű átalakítást házon belül, így nincs is követendő példa vagy már kész megoldás. A cég mérnöki csapata ezért kiterjedt tervezést és tesztelést végez, hogy kialakítsák és észszerűsítsék a felújítási munkálatokat, valamint időben felismerjék és kezeljék az esetleges problémákat. 

Emirates 2 milliárd dollár flotta átalakítás

Az első repülőgép a tervek szerint novemberben érkezik meg az Emirates Engineering Centre-be az átalakításra, a tervezési munkálatok és a tesztelések pedig már javában folynak. A tesztelés már júliusban elkezdődött egy A380-as gépen, ahol a tapasztalt mérnökök szó szerint ízekre szedték a kabinokat – közben pedig minden lépést naplóztak. 

Az ülések és a burkolatok szétbontásától a csavarok eltávolításáig minden műveletet teszteltek, időzítettek és feltérképeztek. A lehetséges akadályozó tényezőket pedig aprólékosan megjelölték és dokumentálták, hogy a szakértői csapatok átnézhessék és kezelhessék azokat.

Sok minőségi újítás jön az Emirates fedélzetén

Emirates 2 milliárd dollár flotta átalakítás

A legjelentősebb beruházás a flotta Airbus A380-as és Boeing 777-es repülőgépeinek – azaz a ma forgalomban lévő legnagyobb kereskedelmi repülőgéptípusokból kettőnek – átfogó belső felújítása, amely során lecserélik vagy újrakárpitozzák az üléseket, a kabinokat új burkolatokkal, padlóval és egyéb belső elemekkel szerelik fel. Ezeken túl a szőnyegeket és a lépcsőket is felújítják, a kabinok belső burkolatait pedig olyan különleges dizájnmotívumokkal frissítik fel és olyan ritka nyersanyagokat használnak, mint például az Egyesült Arab Emírségekben őshonos, ikonikus ghaf fa. 

Az Emirates minden kabinosztálya megújul, és bővítik a Prémium Turistaosztályokkal felszerelt gépparkot. Az átalakítás után az Emirates 120 repülőgépén lesz elérhető a Prémium Turistaosztály, valamint a többi utasosztályon is felújított belső terek és megújult funkciók várják az utasokat. Ennek keretében közel 4000 vadonatúj Premium Economy ülést helyeznek el, 728 First Class lakosztályt újítanak fel, és több mint 5000 Business Class ülést korszerűsítenek a légitársaság új belső formaterveinek megfelelően.

Egy repülőgép átalakítása 16 napig tart majd átlagosan, és 67 A380-as, illetve 53 db Boeing 777-es gépet érint. A flottaátalakítás 2025 áprilisáig tart a tervek szerint. 

Az Emirates, a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsa, és garantálja utasainak és munkatársainak biztonságát és egészségét.  A mindenkori utazási feltételekről az Emirates weboldalán érdemes tájékozódni utazás előtt.      

Az Emirates aktuális ajánlatairól, a foglalás menetéről és az általános utazási feltételekről az Emirates honlapján találsz tájékoztatást: www.emirates.com  

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben