Emirates: 50 százalékkal több utas 2023 nyarán

by Kassay Tamás

 A tavaly június-augusztusi időszakhoz képest 4 millióval többen választották az Emirates járatait, ami közel 50 százalékos forgalomnövekedést jelent. A légitársaság nyárzáró adatai alapján Dubaj – mint közel-keleti utazási célpont – továbbra is őrzi népszerűségét. A növekvő kereslet miatt a nyár elejétől a Budapest-Dubaj útvonalon is újból naponta közlekedik az Emirates. 

Történetének egyik legforgalmasabb nyarán 14 millió utast szállított az Emirates 

Az Emirates a nyári időszakban 140 célállomásra közel 50 ezer járatot üzemeltetett, amelyen 14 millió utast szállított. Ezzel a légitársaság az egyik legforgalmasabb nyarát zárta, üléskihasználtsága pedig meghaladta a 80 százalékot.  

Idén nyáron Dubajba célállomásként vagy köztes megállóként 2 millióan repültek, ami jól mutatja a közel-keleti nagyváros tartós népszerűségét. A látogatók több mint egyharmada családjával utazott Dubajba, és átlagosan több mint két hetet töltöttek a metropoliszban. A legtöbben az Egyesült Királyságból, Indiából, Németországból, Pakisztánból, Szaúd-Arábiából, Kínából, Egyiptomból és Kuvaitból érkeztek. A város 2023 első felében több mint 8,5 millió nemzetközi látogatót fogadott, a tavalyi év azonos időszakához képest egymillióval többet. Az Emirates télen a dubaji utazások iránti kereslet megugrására számít, mivel a városban több nemzetközi konferenciát, sporteseményt és egyéb rendezvényt tartanak. 

„A számos piacon érezhető megemelkedett megélhetési költségek ellenére hálózatunkban az utazási kereslet erős maradt. Ez jól mutatja, hogy az emberek milyen értéket is tulajdonítanak az utazásnak – legyen szó munkáról, szórakozásról, tanulásról vagy szeretteik meglátogatásáról -, és hogy mennyire fontos a nemzetközi légi összeköttetés a közösségek számára” 

– mondta Adnan Kazim, az Emirates kereskedelmi igazgatója.  
Emirates 50 százalékkal több utas 2023 nyár
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Az Emirates 2023-as nyarának kiemelkedő momentumai 

  • Új napi járat indult Montrealba. 
  • A megnövekedett nyári utasforgalomra reagálva plusz járatokat indított 12 városba: Athén, Brisbane, Bangkok, Sanghaj, Kuala Lumpur, Amszterdam, Budapest, Bologna, Medina, Dzsidda, Entebbe és Velence. 
  • Visszaállította a napi A380-as járatokat Birminghambe, Nizzába, Tajpejbe és Sanghajba. 
  • A380-as óriásgép állt szolgálatba a Bali-Dubaj útvonalon. 
  • Bemutatta legújabb négyosztályos A380-as repülőgépét, amely Prémium Turistaosztályú helyeket kínál Szingapúrba, Los Angelesbe és Houstonba. 
  • Új codeshare partnerségi megállapodásokat jelentett be a Kenya Airways, az Air Canada és a Philippine Airlines légitársaságokkal. 

Az Emirates 157 légitársasággal és vasúti szolgáltatóval áll partnerségi kapcsolatban, amelynek köszönhetően a globális hálózatán túl, utasai 800 ország több mint 100 városába utazhatnak kényelmesen.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben