Emirates Ausztrália Új-Zéland új járatok

Válság: újabb járatokat indít az Emirates, mert annyian utaznának

by Kassay Tamás

A múlt héten bejelentett ázsiai járatbővítés után az Emirates a Sydney-be és Melbourne-be közlekedő járatainak számát is növeli, valamint Sydney-n keresztül az új-zélandi Christchurchbe is újraindítja járatait. Ezzel már heti 55 ezer utast képes szállítani Ausztráliába és Új-Zélandra a Forma-1-nek hátat fordító légitársaság.

Az Emirates az új ausztrál járatokkal újra eléri a világjárvány előtti kapacitását

Az eddigi napi kettőről háromra nő az Emirates Dubaj és Sydney között közlekedő járatainak száma (ezek Szingapúr érintésével repülnek), május elsejétől pedig egy harmadik közvetlen napi járat is indul majd az ausztrál városba. A járatbővítés a légitársaság közelmúltbeli bejelentését követi, amely szerint június elsejétől naponta kétszer indulnak járatok Brisbane-be. A járatok sűrítését, újraindítását a térségben folyamatosan növekvő kereslet indokolja.

Az útvonalakon utazó turisták 3 osztály közül választhatják ki az igényeiknek és pénztárcájuknak megfelelőt a Boeing-777 300ER óriásgépek fedélzetén.

A most bejelentett járatokkal együtt az év közepére az Emirates összesen heti 63 járatot fog indítani Ausztráliába, így hetente több, mint 55.000 utast fog tudni szállítani. Melbourne és Sydney viszonylatában a járatsűrűség eléri a világjárvány előtti szintet, ami jelentős mérföldkő a légitársaság életében. A kapacitásnövelés nemcsak a turizmust segíti, hiszen az óriásgépek 22 tonnás teherszállítási kapacitása a kereskedelmi és üzleti kapcsolatok bővítését is segíti. A Sydney és Christchurch közötti útvonalon az Emirates közkedvelt A380-as óriásgépei közlekednek majd.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben