Emirates Forma-1 Qatar Airways

Az Emirates visszalépett, a Qatar rárepült a helyére

by Kassay Tamás

Hatással lehet a légi iparra a világ egyik legnagyobb szponzorációs üzlete. Az Emirates a hírek és jelek szerint visszalép, és 10 év után nem lesz többé a Forma-1 főszponzora. A felszabaduló reklámfelületekre azonnal rárepült a Qatar Airways, amelynek érkezését hamarosan bejelenthetik – jelentette a vezess.

2022 végén ugyanis lejárt az Emirates és a Forma-1 szerződése, amelyet az arab légitársaság nem kívánt meghosszabbítani, mert a korábbi évi 25 millió dollár helyett a dupláját, 50 millió dollárt kellett volna fizetniük a megjelenésekért.

Mivel az Emirates ezt nem vállalta, a logóik már el is tűntek a Forma-1 hivatalos webes felületeiről, vette észre a Decalspotters.

Értesülések szerint a Qatar Airways rárepült a lehetőségre és a világszerte közkedvelt sportág főszponzora lesz. Katar stratégiájába illene a lépés, ugyanis 2023-ban ismét lesz Katari Nagydíj, a 2022-es foci-vb után pedig ez jó lehetőség, hogy a sporton keresztül maradjon köztudatban a kis ország.

10-ből 8 megkérdezett az Emirates légitársaságát tartja jobbnak, annak ellenére, hogy valójában a Qatar Airways számít valójában jobbnak.

Az Emirates 4 csillagos, a Qatar Airways 5 csillagos légitársaságnak számít. Egyetemi kutatásunk alapján azt állapítottuk meg, hogy ennek az ellentmondásnak a marketing stratégia és a turista osztályra fordított energia az oka.

Az Emirates sokkal hatékonyabban jelent meg populáris sportesemények szponzoraként, mint a Qatar Airways és tipikusan a győztes csapatok mezén szerepelt.

Emirates Forma-1 Qatar Airways
A turizmus világának érdekes híreivel vár FB csoportunk, csatlakozz, vagy iratkozz fel hírlevelünkre!

Az Emirates nagyon komoly figyelmet fordít a turistaosztály minőségére és az utazási élményre, saját tapasztalatom szerint is megelőzi ebben a Qatar Airwayst. Mivel sokkal több ember utazik turistaosztályon, mint business, vagy first class-on, ezért természetes, hogy több ember helyezi magasabb szintre, mert az igazán minőségi osztályokat nem volt alkalmuk megtapasztalni. A Skytrax adatai és díjai alapján viszont a Qatar Airways a légitársaságok abszolút csúcs, egyetlen más légitársaság sem nyerte el annyiszor a világ legjobbjának járó díjat, mint a katariak.

A Forma-1-es szponzorációval megkezdődhet a katari légitársaság átpozicionálása az átlag utazók szemében, fejében.

A turizmus világának érdekes híreivel vár FB csoportunk, csatlakozz, vagy iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben