Emirates Burj Khalifa A380 expo dubai kaszkadőr

Emirates gép repülte körbe a Burj Khalifa tetején álló légikísérőt (videó)

by Kassay Tamás

2021 nyarán bejárta a világsajtót egy videó, amelyben az Emirates a világ legmagasabb épületének tetejére küldött fel egy kaszkadórnőt, hogy a Burj Khalifa-ról üzenjen az embereknek. A bombasikerre újra rárepültek és újraforgatták a filmet úgy, hogy az Emirates ruháját viselő kaszkadőrt körberepüli egy, a világkiállítás színeit vieslő A380-as óriásgép.

Újra a Burj Khalifa tetejéről üzent az Emirates, tovább fokozva a tavalyi hajmeresztő kampányt!

Emirates Burj Khalifa A380 expo dubai kaszkadőr

A film forgatását gondos, mindenre kiterjedő tervezés előzte meg és az alacsony repülési manőverek végrehajtása során minden egyes ponton nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra. A tervezés során repülési tervet készítettek, elemezték a kockázatokat, számba vették az összes időjárási helyzetet. Az Emirates pilótái az A380-as repülőgép szimulátorán gyakorolták nem csak a manővereket, de a többi résztvevővel történő kommunikációt is.

A gondosan megkoreografált repülés során az A380-as repülőgép alacsonyan, mindössze 2700 lábon (kb. 830 méteren), pontosan a Burj Khalifa magasságában repült. A gép 145 csomós sebességgel haladt (egy A380-as átlagos utazósebessége körülbelül 480 csomó), amire azért volt szükség, hogy szűk sugarú köröket tudjon tenni az épület körül. Az Emirates A380-as óriásgépe összesen 11 kört tett meg a Burj Khalifa felett a forgatás során. Bár úgy tűnt, mintha a repülőgép nagyon közel repült volna a kaszkadőrnőhöz, valójában több mint fél mérföldre volt tőle.

Az Expo 2020 Dubai világkiállítás 2022. március 31-ig látogatható. Az Emirates azon utasai, akik a rendezvény időtartama alatt Dubajba látogatnak vagy átszállnak Dubajban, bármikor ellátogathatnak a világkiállításra, hiszen minden Emirates repülőjegy mellé ajándék Expo 2020 Dubai napi belépő jár.

A magyar pavilonról a Spabook lapjain is több alkalommal beszámoltam már, legutóbb egy nagyszerű videós túrát tettünk az épület belsejében.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben