Végre felvihetjük majd az italunkat a repülőre

by admin

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren két éven belül eltörölhetik a folyadékkorlátozást és onnantól kezdve felvihetjük a fedélzetre az italunkat, vagy más egyéb folyadékot, például ajándékba szánt lekvárokat, esetleg Tokaji Aszút is a kézipoggászunkban.

A Budapest Airport megkezdte annak a CT-berendezésnek a tesztelését, amelyek lehetővé teszi, hogy nagyobb mennyiségű folyadékot vihessünk fel biztonságban a fedélzetre – tudta meg a 24.hu.

Mára már több nemzetközi repülőtér is bejelentette, hogy eltörlik a kézipoggyászokra vonatkozó folyasékkorlátozást. Köztünk van a Milánó-Linatei, a Róma-Fiumicino és a London-City. Az új technológiájú átvilágító gépek olyan speciális, robbanóanyag-felismerő rendszert használnak, amelyek mellett már képesek ellenőrizni, hogy az utasnál lévő folyadékok biztonságosak-e.

A Budapest Airport a 24.hu-nak azt nyilatkozta, hogy jelenleg a Budapesten működő kézipoggyászokat átvilágító röntgenberendezések még nem alkalmasak nagyobb mennyiségű folyadékok átvizsgálására. Akkor lehet majd eltérni a jelenlegi 10×100 ml-es korlátozástól, ha már ennél nagyobb mennyiségű folyadékok hatékony vizsgálatát is képes lesz elvégezni a rendszer.

A világ legtöbb repterén az utasok jelenleg is maximum 100 ml-es tartályban tarthatnak folyadékot vagy gélt, amiket átlátszó, visszazárható műanyag tasakokban kell elhelyezniük. A korlátozást 2006-ban, egy meghiúsított terrorcselekmény után vezették be globálisan – akkor a merénylők üdítős dobozokban akartak folyékony robbanóanyagot felcsempészni az Egyesült Királyságból az Egyesült Államokba és Kanadába tartó utasszállítókra.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben