Gyorsabb biztonsági ellenőrzés Frankfurt repterén

Egyszerűbb és gyorsabb biztonsági ellenőrzés Frankfurt repterén

by bettina

Új komputertomográfiás (computed tomography, CT) szkenner és innovatív biztonsági sávok kialakítása egyszerűsíti az utasok biztonsági ellenőrzését a frankfurti repülőtéren – írja a Future Travel Experience

Az új típusú CT-szkennernek köszönhetően az utasoknak nem kell többé kivenniük a laptopokat, egyéb elektronikai eszközöket valamint a folyadékokat a kézipoggyászból, ami így rövidebb várakozási időt, kevesebb sorban állást eredményez. A próbaüzem 2023 januárjában indult el az 1-es terminál A csarnokában.

A turizmus világának híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!

A repteret üzemeltető Fraport 2023. január 1-jétől átvette a repülőtér biztonsági ellenőrzőpontjainak működtetését. A Német Szövetségi Rendőrség, amely korábban ezzel a feladatkörrel volt megbízva, továbbra is ellátja a jogszabályban előírt felügyeleti feladatokat, felel a repülésbiztonságért, és ők biztosítják az ellenőrzőpontok fegyveres védelmét.

A Fraport a Smiths Detection legkorszerűbb CT-szkennereit telepítette a repülőtér hat kiválasztott biztonsági ellenőrzést végző sávjába. A berendezések megbízhatóságát a Német Szövetségi Rendőrség 2022 szeptemberében tesztelte. A Fraport hosszútávú tervei közt szerepel, hogy a reptér valamennyi ellenőrzőpontját az új típusú szkennerrel szereli fel.

“Örülök, hogy a Fraport – mint a frankfurti repülőtér üzemeltetője – mostantól nagyobb felelősséget tud vállalni a biztonsági ellenőrzésekért. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy tapasztalatainkat és tudásunkat a légiközlekedés-védelem operatív irányításában is kamatoztassuk. Az új technológiával és az innovatív sávok kialakításával Németország legnagyobb légiforgalmi csomópontján nagyobb kényelmet és rövidebb várakozási időt tudunk biztosítani ügyfeleinknek és utasainknak, miközben fenntartjuk a magas szintű biztonsági előírásainkat. Az elmúlt hónapokban csapatunk gyorsan és nagyfokú elkötelezettséggel dolgozott a próbaüzem kezdetéig. Az átállás a kezdetektől zökkenőmentesen zajlott, köszönhetően a FraSec, az I-Sec és a Securitas biztonsági szolgáltatókkal való partnerségünknek. Őszinte köszönetemet fejezem ki mindenkinek, aki ebben részt vett.”

– mondta Dr. Stefan Schulte, a Fraport vezérigazgatója

Hogy miért van egyre nagyobb jelentősége a biztonsági ellenőrzésnek, főleg a tengerentúlon, azt mi sem tükrözi jobban, mint hogy évről évre rekordszámú lőfegyvert foglalnak le az amerikai repülőtereken.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben