Kabul radar Afganisztán belföldi repülő járatok újraindulása

Kabul repülőterén radar nélkül indították újra a belföldi repülőjáratokat Afganisztánban

by admin

Az Ariana Afghan Airlines a Facebook-oldalán közzétett közleményében bejelentette, hogy újraindultak a belföldi járatai a főváros, Kabul és Herat, Mazar-i-Sharif és Kandahar között.

A kabuli repülőtér (Hamid Karzai Nemzetközi Repülőtér) azonban radar és navigációs rendszer nélkül működik jelenleg, ami megnehezíti a nemzetközi polgári járatok újraindítását Afganisztánban.

A 67 éves múltra visszatekintő, nemzeti büszkeségnek számító Ariana Afghan Airlines járatai Kabul és a fővárostól nyugatra, északra és délre fekvő három nagyobb tartományi város között indultak újra, miután a múlt héten egy katari mérnökökből álló csapat megjavította a légiforgalmi irányítórendszer egyes részeit, és újra megnyitotta a fővárosi repülőteret a segély- és belföldi járatok számára.

Kabul radar Afganisztán belföldi repülő járatok újraindultak fly Ariana
Fotó: Flyariana

Korábban Katar afganisztáni nagykövete, Saeed bin Mubarak al-Khayarin nyilatkozta, hogy egy műszaki csapatnak sikerült újra megnyitnia a kabuli repülőteret, hogy az képes legyen a segélyek fogadására. A katari nagykövet ezt olyan lépésként értékelte, amely az ország viszonylagos normalitásához való visszatérést szolgálja a viharos időszak után, és hozzátette, hogy a repülőtér kifutópályáját az afgán hatóságokkal együttműködve javították meg.

A repülőtér újranyitása, amely létfontosságú összeköttetést jelent a külvilággal, valamint Afganisztán hegyvidéki területeivel, kiemelt prioritás volt a tálibok számára, mivel igyekeznek helyreállítani a rendet, miután augusztus 15-én Kabul elfoglalásával villámgyorsan befejezték az ország elfoglalását.

A légitársaság bejelentése alatt a kommentelők komoly többsége érdeklődik, hogy a nemzetközi járatok mikor indulnak újra. Ennek háttere – amennyire kommentekből meg lehet ítélni, kevéssé a menekülés, inkább úgy tűnik, hogy sokan rekedtek távol az otthonuktól, például jelentős számú indiai menne vissza Indiába Delhi irányába. Ez persze csak szubjektív benyomás azon kommentek automatikus fordításait böngészve, amelyeket volt esélye valakiknek megírni. Sok ember számára ez most elérhetetlen cél, így fenntartásokkal kezelendő.

Ennyibe kerülnek a repülőjegyek az Ariana Afghan Airlines Kabul – Kandahar közötti járatára

fly-ariana-Kabul radar Afganisztán belföldi repülő járatok újraindultak
Nagyjából 15.000 és 35.000 forint körül alakulnak az árak egy útra.

Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben