Korda György Reptér videóklip újraforgatta Budapest Airport

Korda György a legnagyobb utazós influencer lett a Reptér című újraforgatott videóklip bemutatásával (videóval)

by admin

Alig néhány órája mutatták be Korda György Reptér című, 40 éves legendás slágerének felújított, újraforgatott verzióját, amit megnézve magam is nem csak elérzékenyültem, de azonnal éreztem a hívást, mert bizony 2019 decemberében repültem utoljára és most a nosztalgikus érzések előtörtek. Íme: a Reptér vidóoklip!

Véleményem szerint a videóklip bemutatásával Korda György és Balázs Klári szempillantás alatt a legbefolyásosabb utazós influencerek lettek. Ennél erőteljesebb kommunikációt elképzelni is nehéz lenne ahhoz, hogy meghozza az emberek utazási kedvét, ami sokak meglepetésére nem igazán látszik megjönni egyelőre.

A pandémia elején anno jeleztem, hogy bizony az utazás ki fog menni a divatból, mert a havi rendszerességű utazgatások mögött más motivációk állnak, mint az évente 1 darab 1-2 hetes nyaralások mögött. Minden korábbinál nagyobb szerepe van a véleményvezéreknek abban, hogy az ötletelő, álmodozó emberek valóban útnak is induljanak – egy nyaraláson túlmenően is.

A budapesti repülőtér 2020-ban volt 70 éves, a jubileumot a Budapest Airport a kedvelt énekes közreműködésével szerette volna még emlékezetesebbé tenni. A koronavírus-járvány miatt azonban erre nem kerülhetett sor, a Budapest Airport viszont nem mondott le az ünneplésről, és az idén megvalósította a tavaly már megálmodott koncepciót. Ráadásul a Reptér videóklip idei debütálása még aktuálisabb is, mint valaha, hiszen ahogyan közleményükben fogalmaznak: a járvány miatt szinte teljesen leálló légiközlekedés és ezzel együtt az utasforgalom lendületesebb megindulását is ünnepeljük vele. Július 1-jétől az európai uniós zöld kártya lehetővé teszi az Unión belüli szabadabb mozgást.

Korda György Reptér videóklip Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
Érdekelnek a turizmus hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.

A budapesti repülőtér üzemeltetője újraforgatta Korda György Reptér című dalának 40 éves videóklipjét, amelyet július 5-én mutattak be online. Az utazás izgalmait, a repülés hangulatát, a nagy találkozásokat és önfeledt mosolyokat felidéző ikonikus dal a már jól ismert helyszínek mellett (a műemlék védettségű 1. Terminál belső tereit és központi csarnoka) a megújult repülőtéri környezetbe (a tavaly átadott 1-es utasmóló, a 2019-ben teljessé vált B oldali utasmóló, vagy a központi épület, a SkyCourt) is betekintést enged, amellyel remélhetőleg egyre több utas találkozik majd a következő hónapokban a forgalom növekedésének köszönhetően.

Máté Péter és S. Nagy István legendás szerzeménye már 40 éve a repülőtér himnuszaként idézi meg Magyarország kapujának forgatagát, sokszínűségét, az utazás előtti izgalmakat, a kultúrák találkozását, a repülés szabadságát. A dalnak tavaly készült el egy modernebb, energikusabb újrahangszerelt változata, amelyben Balázs Klári is közreműködik. Ezt az új hangszerelést követi most az új videóklip, amelyet a mai naptól a közönség is megtekinthet.

„Régi álmom vált valóra, ezért egy percig sem haboztam, amikor a Budapest Airport és a stáb megkeresett. Szerettem a közös munkát, nagy élmény volt visszarepülni egy kicsit az időben és újra együtt szárnyalni ezzel a dallal. Szeretném örökül hagyni ezt a videóklipet a repülés szerelmeseinek, és remélem, a közönségünk is nagy lelkesedéssel hallgatja majd újra”

– mesélte Korda György a forgatásról.

Valentínyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója elmondta: „Missziónknak éreztük az idén 40 éves klip újraforgatását, hiszen ez a dal – ha mondhatjuk – a repülőtér himnusza is egyben. Nagyon megtisztelő, érzelmekkel teli és felemelő érzés volt Korda György művész úrral és Balázs Klári művésznővel dolgozni, és együtt új színeket, új dinamizmust és modernebb képi világot vinni ebbe a sokak által kedvelt dalba, ráadásul megújult repülőtéri környezetben. Az új klippel reméljük, végre búcsút inthetünk a másfél évig velünk élő utazási korlátozásoknak is, és nem csupán a már 71 éve minket szolgáló repülőteret köszönthetjük, hanem egyben a szabad utazás lehetőségét is.

A klipet Galler András, művésznevén Indián rendezte, aki számos elismert magyar alkotó dalának megfilmesítője, és több televíziós nagyprodukcióval is dolgozott már együtt. A közel 40 fős stáb 2 napon át, összesen több mint 24 órán keresztül, párhuzamosan több helyszínen forgatott. Érdekesség, hogy a videóklipben szerepet kap a Budapest Airport 2 munkatársa is, egyikük közel 3 évtizede dolgozik a repülőtéren.

Galler András rendező a közös munka kapcsán hangsúlyozta: „Izgalmas kihívás volt a 40. évfordulóját ünneplő klipbe a modern életérzést, lüktetést belevinni. Az eredeti képek és helyszínek, mint például a szélzsák, a felszálló repülőgép és az 1. Terminál, itt is megjelennek, így teremtve folytonosságot, állandóságot, de fontos volt, hogy az új helyszínek több szerepet kapjanak. A világosabb, színesebb képekkel, a gyorsabb vágásokkal, a lendületes koreográfiával szerettük volna dinamikussá tenni a klipet, és átadni az utazás izgalmát, felszabadító érzését. Az eredeti klip humorát is tovább szerettük volna vinni, ez Korda művész úr és Balázs Klári művésznő személyisége, rutinja, jó kedve nélkül nem sikerülhetett volna.

Korda György Reptér című dalának új videóklipje

Érdekelnek a turizmus hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport, valamint Hírlevelünk. Ha szállásvéleményekről és útleírásokról is olvasnál, akkor ajánlom a Wellness, Utazás, Élmények csoportot.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben