Lufthansa vakcinaturizmus ipar beszállna domogyedovoi repülőtér Moszkva

A Lufthansa beszállna a vakcinaturizmus iparába

by Waterfan

A Lufthansa német nemzeti légitársaság vakcinaturisták számára indítana különjáratokat Frankfurtból Moszkvába, a szándék kapcsán felvették az orosz külügyminisztériummal a kapcsolatot – tudósít az Intellinews.

A Lufthansa ötlete arra a problémára kínál megoldást, hogy Németországban a jelenlegi adatok szerint a legkevésbé veszélyeztetett emberek csak 2022-ben juthatnának majd oltáshoz, aki viszont előbb szeretné beoltatni magát, ezt külföldön is megteheti.

A Lufthansa úgy tervezi, hogy a Moszkva melletti domogyedovói (DME) repülőtérre reptetné az oltakozni vágyó németeket. A repülőtéren a hírek szerint már ki is jelölték azt a tranzitzónát, ahol az utasokat beoltanák a Szputnyik V oltással.

Az utasok megérkezésük után egy teljesen izolált zónába mennének, és miután megkapták a védőoltást, azonnal vissza is repülnek Németországba, anélkül, hogy hivatalosan beléptek volna Oroszország területére.

Mivel a Szputnyik V-ből 2 dózist kell beadni a teljes védettséghez, ezért a résztvevőknek 2 alkalommal kell Moszkvába repülniük. A repülőjegyek ára egyenként 1000-1000 euró, az oltásoké pedig 10-10 euró lenne. Ez jóval barátibb ár, mint amit az osztrákoknál talált ki egy utazási iroda, bár igaz, hogy a sógorok ajánlata teljes utazási csomagot tartalmaz és nem csak oda-vissza repülést.

Az előkészületek jelen fázisában ki kell dolgozni annak a lehetőségét, hogy a vakcinaturisták könnyedén megkaphassák a 2 órai tartózkodásra szóló tranzitvízumot, és a teljes projektre áldását kell, hogy adja a Kreml.

A járvány miatt alig néhány járatot üzemeltető Lufthansa bízik a sikerben és reméli, hogy Zürichből és Bécsből is indíthat ilyen vakcina járatokat. A domogyedovói repülőtér milliárdos tulajdonosa, Dimitrij Kamencsik szintén dolgozik az elképzelés végrehajtásán – érthető okokból.

Zárt csoportunkban szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is olvashatsz.

Üdvözlettel,
Mr Spabook
Forrás: Intellinews, Világgazdaság
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további érdekes és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben