Borul a menetrend: országos sztrájkba kezdenek az olasz földi kiszolgálók

by Kassay Tamás

A Wizz Air közleményt adott ki, hogy felhívja az utasai és minden Olaszországba készülő turista figyelmét arra, hogy a július 15-i hétvégén fennakadásokra, esetlegesen járattörlésekre kell számítani, légitársaságtól függetlenül, mert az olasz földi kiszolgálók országos sztrájkba kezdenek.

A Wizz Air légitársaság felhívja utasai figyelmét, hogy július 15. szombatra országos sztrájkot jelentettek be a a földi kiszolgálók Olaszországban. A munkabeszüntetés miatt komoly fennakadásokra, bizonyos esetekben akár járattörlésekre lehet számítani, amely a repülőterekre való utazást, a check-in folyamatát és a biztonsági ellenőrzést is érintheti. A Wizz Air azt tanácsolja utasainak, hogy ennek megfelelően tervezzenek, és hagyjanak elegendő időt a repülőtér megközelítésére, valamint a szükséges procedurák elvégzésére a check-in pultnál, a biztonsági ellenőrzésnél és a beszállókapunál.

Bár a sztrájkokra a Wizz Air-nek közvetlenül nincsen ráhatása, a légitársaság mindent megtesz a fennakadások minimalizálása érdekében. Azt ígérik, hogy további információ, vagy változás esetén tájékoztatást adnak majd az utasaiknak, és minden szükséges segítséget biztosítanak a számukra.

A Wizz Air azt javasolja, hogy amennyiben a repülőjegyüket egy utazási irodán vagy külső közvetítőn keresztül vásárolták, akkor forduljanak közvetlenül hozzájuk, hogy időben informálódhassanak a járatuk státuszáról. Emellett azt ajánlják az utasaiknak, hogy a repülőtérre való kiutazás előtt ellenőrizzék a járatuk státuszát a weboldalon vagy mobilapplikációban.

A Wizz Air emlékezteti utasait, hogy amennyiben jegyükhöz WIZZ Flex szolgáltatást vásároltak, térítésmentesen átfoglalhatják utazásuk időpontját, ezzel elkerülve a sztrájk okozta esetleges fennakadásokat.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben