Plaza Premium Lounge Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

5 csillagos reptéri váró: Plaza Premium Lounge Budapest a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

by Kassay Tamás

A világszerte elismert Plaza Premium Lounge márka jelent meg Ferihegyen, amely jól ismert és elismert szolgáltatási színvonalat hoz a budapesti repülőtérre. A Plaza Premium Lounge Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2 pontján várja korlátlan étel és italfogyasztással a minőségi utazást preferáló vendégeket.

Elérhető áron nyílt 5 csillagos színvonalat hozó Plaza Premium Lounge Budapest Ferihegyen

Meghívtak, hogy csekkoljam. Ha legközelebb becsekkolok, utána újra eljövök ide már a feeling kedvéért is. Az van, hogy ennyiért tényleg jó, saját tapasztalatom szerint ég és föld a különbség mondjuk a másik lounge-hoz képest, amit anno lehetett dézsmálni a Wizz Air hitelkártya felmutatásával is. Az a váró „ingyenesen” jópofa volt, de igazából nem éreztem benne azt az átütő pluszt, amiért megérné több ezer forintot kifizetni. Ez itt más színvonal, a képek önmagukért beszélnek. Mielőtt mutatnám a galériát, a történetét hadd meséljem el, mert annyira inspiráló!

Mr Song bankárból lett vállalkozó, eredeti pozíciója miatt mindig business class-on utazott, saját cégében viszont turista osztályon repült. Akkor szembesült azzal, hogy mi földi halandók nem mehetünk be a kényelmes lounge várókba. Erre fejébe vette, hogy márpedig ő be fog menni, ha másnem, akkor a saját váróját nyitja meg. Szerette volna mindenki számára megadni a nyugodt légkört és a hatékony munkavégzés feltételeit.

Az ötlete akkora sikert aratott, hogy mára 250 Plaza Premium lounge van 74 reptéren, 25 országban.

Ezekbe néhány légitársaság business utasai ingyenesen bemehetnek, viszont bárki más számára is nyitott.

A Plaza Premium Lounge Budapest szolgáltatásai

A belépők korlátlan fogyasztást biztosítanak erős WiFi, nyomtatási és privát mosdó szolgáltatás mellett. Zuhanyozni is van lehetőség, felár ellenében.

Korlátlan étel és italfogyasztás

  • Magyar ízek és európai különlegességek
  • Vegetáriánus opciók 
  • Bor- és sörválogatás és rövid italok
  • Egyedi kávé és teakínálat és üdítők

Kényelmi szolgáltatások

  • Újságok és magazinok digitális formátumban
  • Járatinformációs képernyő
  • Nyomtatási és fénymásolási lehetőségek
  • Wi-Fi

Plaza Premium Lounge belépő árak

  • 1 órára 19 EUR/fő – csak a Schengen területen belül!
  • 2 órára 26 EUR/fő – mindkét lounge-ban
  • 3 órára 35 EUR/fő – mindkét lounge-ban
  • Megfelelő bankkártyák/hitelkártyák, American Express esetén díjmentes.
  • Gyermekek számára 30% kedvezmény jár.

2 darab Plaza Premium Lounge is van Budapesten, az egyik még a SkyCourt területén a Schengeni útlevélellenőrzést megelőző területen fent az emeleten a prémium váróknál (05:00-21:00), amely tökéletes választás lehet azon utazók számára, akik akár schengeni, akár nem schengeni célállomásokra szeretnének indulni a 2A vagy 2B terminálról. A másik pedig már az útlevélellenőrzés után, konkrétan a lehető legközelebb a beszállókapukhoz, így szinte utolsó pillanatig lehet maradni és élvezni a kényelmet, aztán a repülőhöz nem kell tolongani, úgyis fix helye van mindenkinek. Ez utóbbi 06:30-22:00 között tart nyitva. Online foglalásra is van lehetőség, de nem feltétlenül szükséges.

Teljes fotógaléria az alábbi Facebook bejegyzés megnyitásával érhető el.

Ha valaki busszal szeretne közlekedni a főváros központja és a budapesti repülőtér között, akkor a 100E autóbusszal megteheti. Akinek pedig marad ideje az indulásig, még nézelődhet és vásárolhat a Heinemann Duty Free 4 darab üzletének valamelyikében, amelyek a repülőtér különböző szektoraiban helyezkednek el.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben