repülés szimulátor budapest wizz air képzési központ

Repülés-szimulátort adott át a Wizz Air, de nem fogsz vele repülni

by Kassay Tamás

Átadták az a harmadik teljes repülés-szimulátort a Wizz Air budapesti képzési központjában. Az eszközök rendkívül látványosak laikus szemmel nézve is. A szimulátorok élethű környezetet biztosítanak biztonságos gyakorláshoz.

3 repülés-szimulátor található a budapesti Wizz Air képzési központban

repülés szimulátor budapest wizz air képzési központ

A 7,7 millió eurós beruházást követően a CAE által épített új 7000XR teljes repülés-szimulátor (FFS), amely a Wizz Air  A320neo típusú repülőgépeit szimulálja – a képzési központban található két másik FFS-hez és egy rögzített szimulátorhoz csatlakozik, 33%-kal növelve a képzési kapacitást. Hatalmas mérföldkő ez a WIZZ számára, hiszen ezáltal az FFS képzési kapacitása 6800 órányira nőtt, amely megkönnyíti a légitársaságnak, hogy 2030-ig 4600 új pilótát vegyen fel.

A képzési kapacitás növelése azért létfontosságú a légitársaság számára, mert ambiciózus növekedési tervei alapján a Wizz Air a következő 10 évben több mint háromszorosára szeretné növelni a flottájának méretét, és 500 repülőgépes légitársasággá szeretne válni. Ehhez pedig rengeteg új pilótára is szüksége lesz.

repülés szimulátor budapest wizz air képzési központ

Az új szimulátor kizárólag a Wizz Air jelenlegi és jövőbeli pilótái számára áll rendelkezésre, és segítségével évente több mint 1700 pilóta képzése válik lehetővé. A szimulátor a Wizz Air akadémiájáról érkező új kadétok képzését is segíti majd.

„Nagy öröm számunkra, hogy egy újabb teljes repülés-szimulátorral bővíthetjük budapesti képzési központunkat. Az új szimulátor is jól mutatja elköteleződésünket az iránt, hogy iparágvezető képzést és fejlesztést nyújthassunk, valamint támogatja a pilótatoborzást is hálózatunkban. A beruházás ugyancsak megerősíti pozitív jövőképünket is, amely szerint a légi közlekedési iparág végre kilábal a világjárványból. Alig várjuk, hogy világszínvonalú tehetségeket hozhassunk Magyarországra, és a jövő pilótáit képezhessük ebben a modern szimulátorban”

– mondta Michael Delehant, a Wizz Air operatív igazgatója és alelnöke.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben