Ryanair kifizetteti amit a Wizz air nem karbantartás online checkin

A Ryanair kifizetteti azt, amit a Wizz Air nem

by Kassay Tamás

A Ryanair szűkszavú figyelmeztetést adott ki az idén novemberben utazni szándékozó utasoknak, amelyet, ha valaki figyelmen kívül hagy, akár utasonként 55 eurója is bánhatja.

A Ryanair ír fapados légitársaság honlapja és alkalmazása november 8-án 18 óra és november 9-én reggel 5 óra között 11 órán keresztül karbantartás miatt ideiglenesen nem lesz elérhető.

Ez azt jelenti, hogy a Ryanair utasai a karbantartás ideje alatt nem tudnak majd online becsekkolni.

„Azoknak az utasoknak, akiknek ebben a 11 órás időszakban kell repülniük, november 8-án, kedden 18.00 óra előtt kell online becsekkolniuk”

– írta a Ryanair a honlapján közzétett frissítésben.

Azok, akik elmulasztják a korábbi becsekkolást, 55 eurós (a Spanyolországba tartó járatok esetében 30 eurós) díjat fizethetnek a repülőtéri check-in alkalmával. Azok, akik nem vásároltak Flexi szolgáltatást, vagy ülőhelyet, 24 órával a járatuk indulása előtt tudnak online becsekkolni. Így a 24 órából 11 óra számukra kiesik, nem árt észben tartani a fenti dátumokat és órákat!

A Wizz Air sokkal utasbarátabb a karbantartási munkák esetén, mint a Ryanair

A Wizz Air is bejelentett hasonló karbantartást, ami október 4-én 23 órától október 5-én hajnali 5 óráig tartott. Ők viszont úgy döntöttek, hogy amennyiben az utasok nem tudták elvégezni az online utasfelvételt (vagy azért, mert az üzemszünet idején próbálták, vagy azért mert éppen csak akkor lett volna rá idejük, úgy a reptéri utasfelvételi pultoknál október 5-én, 23 óra 59 percig térítésmentesen csekkolhattak be. Tehát a teljes napon, akkor is, amikor a rendszer már újra működött.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben