Wizz Air flotta Airbus A321neo 170 repülőgép

170 repülőre duzzadt a Wizz Air flottája

by Kassay Tamás

A Wizz Air – iparági szinten is – fiatal flottája 170 repülőgépből áll, amelyek közé legutóbb egy Airbus A321neo csatlakozott. Az új gép a Catania Nemzetközi Repülőtéren fog szolgálatot teljesíteni.

A Wizz Air üzemelteti a legnagyobb Airbus A321neo flottát Európában

A Wizz Air flottájának eddig is jelentős részét képezte az ultramodern Airbus A320-as családba tartozó repülőgéptípus, de a legújabb A321neo érkezésének köszönhetően a légitársaság tovább erősítette a pozícióját, mint az A321neo legnagyobb üzemeltetője Európában. A Wizz Air flottájához csatlakozó új Airbus A321neo a legújabb repülési technológiákat alkalmazza, számos előnyt vonultat fel környezetvédelmi szempontból a korábbi testvérpéldányaihoz képest. Az A321neo típusú repülőgép közel 50 százalékkal csökkenti a zajlábnyomot, 20 azázalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt és 50 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot bocsát ki.

A Wizz Air repülőgépflottája 4,6 éves átlagéletkorával az egyik legfiatalabbnak számít a világon.

A Wizz Air büszke, hogy az utaskilométerenként számított ökológiai lábnyom terén a legalacsonyabb számokat produkálja Európában, miközben 2030-ig további 25 százalékkal tervezi csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást. Ezt segíti elő a Wizz Air további 370 korszerű Airbus-t tartalmazó – világon egyedülálló méretű – repülőgép rendelése is.

„A bővítést követően jól látható, hogy mi üzemeltetjük a legtöbb A321neo repülőgépet Europában. Jelentős rendelésállományunk egyaránt elősegíti a növekedést és flottánk gyors megújulását, megtartva annak átlagéletkorát, amely az egyik legfiatalabb a nagyobb légitársaságok között. Ahogy a Wizz Air folytatja az új repülőgépek átvételét, úgy lesz képes minden eddiginél több utas utazni hálózatunkon keresztül a legizgalmasabb úti célokra” 

– mondta Owain Jones, a Wizz Air fejlesztési vezetője.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben