Wizz Air fogyasztóvédelmi eljárás kormány

A Wizz Air is megkapja a magáét: fogyasztóvédelmi eljárást indít a kormány a légitársasággal szemben

by Kassay Tamás

A Wizz Air légitársasággal szemben fogyasztóvédelmi eljárás indult – közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM). A sajtót rendszeresen járják be olyan hírek, hogy utasok maradtak valamelyik repülőtéren, vagy éppen a csomagok nem érkeztek meg az utasokkal. A Ryanair 300 millió forintos bírsága után sokan vetették fel, hogy mi a helyzet a Wizz Air háza táján, hát most majd megtudjuk, hogyan látja az ő működésüket a Fogyasztóvédelmi Hatóság.

„Az elmúlt időszakban megnövekedett a Wizz Air Hungary Zrt. légitársasággal szemben a fogyasztóvédelmi hatósághoz benyújtott fogyasztói panaszok száma, amelyek közül több eset a médiában is nagy visszhangot kapott.”

írja a minisztérium.

A panaszok legtöbbje az alábbiakat kifogásolja:

  • a légitársaság nem nyújtott tájékoztatást és segítséget járatkésések és járattörlések esetén;
  • nem biztosított szállást és átfoglalást, többletköltséget okozva ezzel az utasoknak;
  • nem válaszolta meg 30 napon belül a fogyasztói beadványokat;
  • emelt díjas telefonos ügyfélszolgálatot működtet, az IM szerint ezzel is megsértve a jogszabályokat és a magyar fogyasztók jogait. (érdekes, hogy ez nagyon sok év után merült csak fel problémaként!)

„Emiatt a szakmai irányító Igazságügyi Minisztérium kezdeményezésére fogyasztóvédelmi hatósági vizsgálat indult a Budapest Főváros Kormányhivatalánál a magyar fogyasztók és magyar családok jogainak védelme érdekében. Az eljárás célja az esetleges jogsértő magatartás feltárása, megszüntetése és szankcionálása, hiszen a jogszabályokat valamennyi vállalkozásnak be kell tartani!”

– tájékoztatott az Igazságügyi Minisztérium

Legutóbb a Wizz Air Párizsban hagyta utasait, a járatkésésről részletesen beszámolt a Spabook.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben