Wizz Air legtöbbet késő légitársaság Nagy-Britannia késések

A Wizz Air lett a legtöbbet késő légitársaság a nagy-britanniai késések alapján 2021-ben

by Kassay Tamás

A manapság horrorisztikusnak tűnő több órás, esetleg több napos késések mellett szinte üdítően hat, hogy 2021-ben átlagosan 8 és fél perc késéssel szálltak fel a repülők Nagy-Britanniában. A statisztika alapján a 14 perces eredményével Wizz Air a lista utolsó helyét érdemelte ki.

A brit Polgári Repülési Hatóság kimutatását tette közzá a Sky News, amely azt írja:

a legtöbbet a Wizz Air repülői késtek, átlagosan 14 perc 24 másodperccel a menetrend szerinti felszállási idő után indultak el.

A legrosszabb eredményt elérő dobogósok listáján ezüst érmet szerzett 13 perc 18 másodperces átlaggal a Tui, a bronz érmet pedig 12 perc 42 másodperccel a British Airways. A legpontosabb légitársaság az Aer Lingus volt tavaly, amely 3 perc 12 másodperc átlagos felszállási késést produkált.

A Wizz Air fapados versenytársai meglepő módon az átlagos 8 és fél percnél jobban teljesítettek, az easyJet 4 perc 36 másodperc, a Ryanairnél pedig 6 perc 6 másodperc átlagos késést hozott össze.

A teljes iparági átlag – amelyben azokat a légitársaságokat vizsgálták, amelyek 1 év alatt több, mint 2500 járatot indítottak Nagy-Britanniából – 8 és fél perc volt. Érdekes lesz látni, hogy a 2022-es adatok majd hogyan alakulnak, minden bizonnyal jelentős romlást fogunk tapasztalni majd az idei reptér káosz következtében sokat romlott a helyzet.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben