A Wizz Air rárepült Olaszországra is – 7 új belföldi útvonal, új bázis Bariban

by Waterfan
Wizz Air terjeszkedik Olaszországban új bázis Bari Lamezia Terme

A Wizz Air eddig is Európa leggyorsabban növekvő légitársasága volt, most pedig a válság ellenére dinamikus terjeszkedésbe kezdett. A légitársaság ma jelentette be, hogy megnyitja 38. bázisát a dél-olaszországi Bariban. Emellett Norvégiában is belföldi járatokkal erősít a lila fapados, amit a helyi gazdasági szereplők nem fogadtak kitörő lelkesedéssel. Erős konkurencia érkezik, vajon lesz másik ország is, ahol ezt láthatjuk hamarosan?

A Wizz Air új bázist nyit Bariban

2020 decemberétől a légitársaság egy Airbus A321 típusú repülőgépet állít szolgálatba Bari repülőterén (BRI). Az új bázis megnyitása és a már elérhető 16 úti cél mellett a Wizz Air 2020 decemberétől 3 új útvonalat nyit az új Bari bázisról – Bologna, Torinó és Verona repülőterére.

Terjeszkedik a Wizz Air Olaszországban

Az új bázis megnyitása mellett a WizzAir bővíti olasz belföldi útvonalait is:

  • Milano Malpensa repülőteréről 3 új úti cél válik elérhetővé decembertől: Nápoly, Brindisi és Lamezia Terme
  • Catania és Verona szintén összekapcsolódik egy új légihídon keresztül.
  • Bari – Milánó – Malpensa közötti járatok sűrűségét az eddigi heti 7-ről 11-re növelik.
Wizz Air terjeszkedik Olaszország új bázis Bari Lamezia Terme

A Wizz Air közleménye szerint a bari, milánói és cataniai kínálatának bővítése és a harmadik olasz bázis megnyitása a légitársaság hosszútávú elkötelezettségét tükrözi aziránt, hogy még több olaszországi utasa számára biztosítsa a megfizethető és „zöldebb” utazás élményét. A Wizz 10 évvel ezelőtt, 2010-ben repült először Bariba és egy évtized alatt közel 1 millió utast szállított a dél-olaszországi városba érkező és onnan induló járatain. Az új bázis megnyitásával nagyjából 40 új munkahely jön létre, ezzel segítve a térség gazdasági fejlődését és kapcsolódó erőforrás szükségleteken keresztül további több száz új munkahely megteremtését is a helyi munkaerőpiacon.

Mindeközben, szintén Olaszországban:

Intenzíven terjeszkedik a Wizz Air, belföldi járatokat indít

Nem csak Olaszországban, hanem a legutóbbi hírek szerint Norvégiában is rálépett a gázra a vállalat, és konkurenciát kínál a belföldi utazások tekintetében is, ami korábban nem volt jellemző rá. Ahogyan az évek óta nyílt titok, mind a Norwegian, mind pedig az Alitalia pénzügyi nehézségekkel küszködik, ennélfogva sebezhető és legyőzhető versenytársak.

Utazással kapcsolatos online beszélgetésekben többször hangsúlyoztam már, hogy a Spabook megítélése szerint a légitársaságok között a Wizz Air lehet válság legnagyobb nyertese.

Érdeklődve várjuk a következő híreket, ugyanis a Wizz további 250 darab Airbus A320neo repülőgépet rendelt meg, amelyekkel várhatóan 2030-ig az ökológiai lábnyomuk 30%-os csökkenése mellett fog egyre növekvő kapacitást biztosítani.

A Wizz Air pénzügyileg stabil, befektetési fokozatú, hitelminősített légitársaság, amelynek 134 repülőből álló, átlagosan 5 éves, fiatal flottája a napjainkban elérhető leghatékonyabb és fenntartható Airbus A320, A320neo és A321neo repülőiből áll. Ezek a gépek nagyjából 20 százalékkal kevesebb károsanyagot bocsátanak ki, mint az előző generációs repülőgépek. Ezek a korszerű technológiájú gépek teszik a Wizz Airt a legzöldebb és legalacsonyabb költség mellett üzemelő légitársasággá Európában.

“A bejelentésünk, miszerint a légiközlekedésben kihívást jelentő időszakban is folyamatosan bővítjük a jelenlétünket, jól mutatja nemcsak Olaszország iránti elkötelezettségünket, hanem a Wizz Air üzleti modelljének erejét is. Harmadik olaszországi bázisunkat szintén egy korszerű, modern repülőgéppel indítottuk el, hiszen az olasz piac is kiemelt fontosságú a működésünk szempontjából. Örülünk, hogy új, rendkívül alacsony árú belföldi útvonalakat vezethetünk be – egyet Verona és Catania között, hármat Bari repülőteréről, valamint szintén hármat a Milánó-Malpensa repülőtérről. Tartjuk magunkat a fokozott higiéniai protokolljaink legmagasabb színvonalához, és bízunk benne, hogy a Wizz Air vonzó árai és nagyszerű útvonalhálózata még több olaszországi utas számára biztosítja a megfizethető utazás élményét”  mondta el George Michalopoulos, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója.

Ez a növekedés együtt jár az “utazás fertőtlenítésével, amelyet a Wizz Air a légitársaságok közül az elsők között vezetett be azért, hogy a repülés folytatásával újraindítsa az iparágat. Az újonnan bevezetett egészségügyi óvintézkedésekkel a légitársaság célja az, hogy megvédje az utasait és a személyzetét. A HEPA légszűrővel felszerelt gépeken ezek a filterek már alapból kiszűrik a levegőből a vírusok és baktériumok 99,97 százalékát. A Wizz Air új protokolljai támogatják a közösségi távolságtartásra vonatkozó javaslatok betartását, kiemelkedően tiszta környezetet biztosítanak a fedélzeten és csökkentik a nem szükséges interakciókat és fizikai kontaktusokat, hogy az utasok teljes biztonságban érjék el az úti céljukat. 

A Wizz air legújabb útvonalai Olaszországban

ÚtvonalJáratsűrűségElső járat
BARI – BOLOGNAnaponta2020. 12. 17.
BARI – VERONAkedd, csütörtök, szombat2020. 12 17.
BARI – TORINÓhétfő, szerda,péntek, vasárnap2020. 12. 18.
CATANIA – VERONAkedd, szerda, csütörtök, szombat, vasárnap2020. 12. 17.
MILÁNÓ-MALPENSA – BRINDISInaponta2020. 12. 10.
MILÁNÓ-MALPENSA – LAMEZIA TERMEnaponta2020. 12. 15.
MILÁNÓ-MALPENSA – NÁPOLYnapi kétszer: hétfő, szerda, péntek, vasárnap
napi egyszer: kedd, csütörtök, szombat
2020. 12. 17.

WIZZ AIR BŐVÍTETT JÁRATSŰRŰSÉGE MILÁNÓ MALPENSA REPÜLŐTÉRRŐL

ÚtvonalJáratsűrűség (heti)
MILÁNÓ-MALPENSA – BARI7-ről 11-re növekszik

Érdekelnek a wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Ez is érdekelhet

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben