Hullám alakú üveghíd nyílt Kínában – videón a Ruyi híd

by Waterfan
Ruyi híd Kína üveghíd Shenxianju

Kína és építészei ismét kitettek magukért, egészen egyedi remekművet alkottak az új híd személyében.

Ruyi híd Shenxianju-ban

A Sheixianjuban található Ruyi híd, Taizhou mellett fekvő 5A természeti látványosság területén helyezkedik el. A híd teljes hossza 100 méter, magassága 140 méter, átível a Shenxianju-völgyön, 3 szintje bejárható.

3 hullámzó hídból áll, fedélzetének egy része átlátszó üvegből készült. A festői környék egyik legfontosabb látványossága lett.

A Ruyi híd 2020 szeptember végén nyílt meg, és eddig 200 000 látogatót vonzott. Ez különösen szép teljesítmény akkor, amikor a világ többi részén javában dúl a járvány. Ázsiában tudnak valamit, régóta mondogatom írogatom ezt a meglátásomat.

A hidat He Yunchang, a China Metal Structure Association acélszerkezet-szakértője tervezte. Részt vett több másik híres épület tervezésében is, köztük a Madárfészek néven legendássá vált Pekingi Nemzeti Stadion és az új CCTV torony tervezésében is. A Madárfészek Stadiont volt szerencsém látni élőben, több, mint impozáns!

Kína az üveghidak hazája

Keleti barátaink rettenetesen odáig vannak a látványosságokért, különösen azokért, amelyeknél lehet szelfizni nagyüzemben. Remek helyszínek ehhez az átlátszó padlóval rendelkező, szurdok völgyek fölött magasodó hidak. Ilyenekből egyre többet építenek, becslések szerint 2300 darab üveghíd várja Kínában, hogy a turisták átkeljenek rajtuk és lenézzenek róluk, pontosabban keresztül alattuk.

Nemrég számoltam be arról, hogy épp átadtak egy újat, ami a hosszúsága alapján természetesen világrekordernek épült, a címre kattintva meg is lehet nézni:

Érdekelnek az utazós és wellness témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol utazós, turizmus témák mellett folyamatosan értesülhetsz wellness-fürdős eseményekről is. Ha úgy gondolod, inspiráló, akkor oszd meg másokkal is, esetleg szólj hozzá!

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook
Forrás: Zheijang China