Pakisztán országimázs kampány Salam Pakistan

Lenyűgöző Pakisztán legelső országimázs kampánya

by Kassay Tamás

Számos kedvelt úti cél van a világon, rengeteg ember álmai között szerepel például a Maldív-szigetek, a Bahamák, Norvégia, India, a mediterrán országok, vagy éppen az amerikai nemzeti parkok, de a turizmus térképén eddig nem szerepelt Pakisztán. A különleges ország most olyan turizmus ösztönző országimázs kampánnyal rukkolt elő, amit a legnevesebb desztinációk is megirigyelhetnek.

Salam Pakistan – az első nemzetközi országimázs kampány Pakisztán történetében

Shehbaz Sharif miniszterelnök pénteken elindította a „Salam Pakistan” márkát és az „e-Portált” a pakisztáni turizmus előmozdítása érdekében. – tudósított róla a brecorder.

Bár Pakisztán számos kihívással küzd napjainkban is, úgy néz ki, az ország vezetése szerint eljött az idő, hogy elindítsák az első országturisztikai márkát „Salam Pakistan” címmel. Ez szabad fordításban nagyjából annyit tesz, hogy üdvözöl Pakisztán.

„Az egyetlen, ami hiányzik innen, az Te vagy.” – szól a lenyűgöző videó zárómondata.

Az Iszlámábádban tartott ünnepélyes megnyitón a miniszterelnök azt mondta, hogy Pakisztán nagyszerű hely a turizmus, a kultúra és az örökség népszerűsítésére – jelentette a Pakisztáni Rádió.

Shehbaz arra utasította a tanácsadókat és a kormánytisztviselőket, hogy ne csak a saját kollégáikkal, hanem más, a turizmus, a kulturális örökség és más területeken kiemelkedő teljesítményt nyújtó országok képviselőivel is lépjenek kapcsolatba.

Az ünnepségen részt vett Sayyed Ezzatullah Zarghami iráni kulturális örökségért, turizmusért és kézművességért felelős miniszter és Reza Amiri Moghaddam iráni nagykövet, valamint különböző országok diplomatái is.

Az e-portál bemutatja Pakisztán 20 legfontosabb turisztikai célpontját, információkat találunk rajta többek között a K2-ről, Gwadarról, a Ziarat-völgyről, Uch Sharifról, a Deosai Nemzeti Parkról, a Kalash-völgyről, Takht Bhairól, a Hingol Nemzeti Parkról, a Shandur-hágóról, a Kambhar-tóról, a Tündérmezőkről, Ratti Galiról, a Lahore-erődről, a Makli-temetőről, Derawar Forról, a Rohtas-erődről, a Kumrat-völgyről, a Hunza-völgyről és Mohenjo-Daróról.

A turisták virtuálisan megismerhetik a strandokat, vízeséseket, a helyi fesztiválokat, megtudhatnak érdekességeket a spirituális turizmusról és az ökoturizmusról is.

Pakisztán országimázs kampány Salam Pakistan
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Rafat Ali, a Skift turisztikai szakportál alapítója szerint az országban rengeteg turisztikai potenciál van: kultúra, zene, ételek, tájak, és még sok minden más. Szomorúan jegyzi meg ugyanakkor, hogy ő Amerikában élő indiaiként jelen állás szerint sosem látogathat majd el e csodás helyekre, máskülönben gondba kerül, ha Indiába kíván hazamenni. A két ország között ugyanis egyelőre feloldhatatlannak látó politikai ellentét feszül.

Pakisztán beutazási információk

Magyar állampolgárok csak érvényes vízummal léphetnek be Pakisztánba. A vízumot online lehet igényelni a Pakisztáni Belügyminisztérium honlapján.

Elindulás előtt érdemes a konzuli szolgálat oldalán tájékozódni az aktuális információkról.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben