Üvegaljú lebegő medence az utca fölött 35 méter magasan – videón a Sky Pool London

by Kassay Tamás

A világ első, eddigi legnagyobb, teljesen átlátszó aljú és oldalú, a lebegés élményét nyújtó medencéjét a CNN helikopterről kapta lencsevégre. A lebegő, átlátszó medence 2 luxuslakásoknak otthont adó épületet köt össze.

A 35 méter magasan lebegő medence, a Sky Pool az Embassy Gardens nevű luxus lakóparkban épült meg, A 25 méter hosszú medencéből 14 méter lebeg a 2 épület között, 35 méter magasan.

A lebegő medence 375 tonna vizet tartalmaz, jelenleg ez a legnagyobb ilyen üvegaljú medence a világon. Ezekben az épületekben egyébként a legolcsóbb lakás több, mint 400 millió forintba kerül, de szerencsénkre a medence külsős vendégek előtt is nyitva áll, így újabb elemként felkerülhet sokunk bakancslistájára.

Hasonló élményben volt részem, amikor Hong Kongban látogattam el a Hotel Indogo épületébe, ahol a 29. emeleten próbálhattam ki, hogy milyen talpam alatt a buszmegállóval és a gyalogátkelőhellyel úszni:

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben