10 éves a makói Hagymatikum

by Kassay Tamás

10. születésnapját ünnepli a makói Hagymatikum. Az évforduló alkalmából a fürdő történetét bemutató időszakos fotókiállítás nyílt a Makovecz téren, január 22-én pedig bent ünnepi programsorozat fogadta a vendégeket.

10 éves a Hagymatikum

Makó Hagymatikum 10 éves Makovecz
BurrowsCC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Makó fürdője 1956-ban kezdte meg működését, ebben az évben fúrták az első termálkutat. A Makovecz által tervezett különleges épületet 2010-ben kezdték el építeni a régi fürdő helyére, amit 2009-2010 telén elbontottak. 

– Makovecz Imre először 1996-ban járt Makón, és beleszeretett a kisvárosba. Ennek köszönhetően a városban több organikus stílusú épület nőtt ki a földből […] Ez volt a mester utolsó és legnagyobb alkotása

– mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester a sajtótájékoztatón.

Gergely Gábor, a Hagymatikum korábbi igazgatója, jelenleg Makó TDM vezetője azt mondta, hogy 10 év alatt sikerült Makót felhelyezni a turizmus hazai és nemzetközi térképére:

A vendégszám és az árbevétel azt igazolja, hogy van létjogosultsága a Hagymatikumnak, a város jövője pedig a turizmus

mondta Gergely Gábor, Makó TDM

A fürdő divízióvezetője, Lajtosné Papp Noémi arra hívta fel a figyelmet, hogy a mai napon különleges programmal ünneplik meg a fürdő születésnapját. 

A gyerekeket kreatív kézműves-foglalkozásokkal, a felnőtteket kedvezményes bowlingozással és masszázzsal várják. Délután 2-kor pedig, az ünnepi köszöntőt követően óriástortát szolgálnak fel a vendégeknek. Tartanak szaunamaratont, lesz retródiszkó, éjszaka pedig fürdőmozi szolgálja a vendégek szórakozását. 

Megkezdődött a makói Hagymatikum bővítése

Makói Hagymatikum fürdő látványtervek fejlesztés Lázár János
Ha szereted a fürdőket, vár a Fürdők, gyógyfürdők csoport!

A makói Hagymatikum további fejlesztése és az épülő szállodák hosszú távon is sikerre ítélik a települést.

Makovecz Imre elképzelései és a Makona Tervező Iroda tervei alapján épülő és kibővülő fürdő a korábbi kapacitásokat a duplájára emeli. A 3200 négyzetméteres alapterületen megvalósuló fejlesztés keretein belül családi és élményzóna, 3 fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos nyári öltöző épül, és kialakítanak egy 220 négyzetméteres külső termálmedencét is. Egy hideg- és egy melegvizes kúttal bővítik a fürdő vízbázisát is.

A több fázisban megvalósuló, több mint másfél éves beruházás során a fürdő – egy kültéri élménymedence kivételével – zavartalanul üzemel.

A megálmodott épület látványtervei ide kattintva láthatók.

Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport, és feliratkozhatsz hírlevelünkre is. Ha a turizmus hírekről is szívesen olvasol, akkor ajánlom figyelmedbe a Turizmus hírek csoportot.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben