Bihar Termálliget gyógyfürdő minősítés

Újabb gyógyfürdőnek örülhetünk Magyarországon

by Kassay Tamás

Számos fürdő, strand, wellness létesítmény található országszerte, ezeknek viszont csak egy kisebb része tudja megszerezni a gyógyfürdő, még kevesebb része a gyógyhely minősítést. Magyarország legújabb gyógyfürdője május 21-től a berettyóújfalui Bihat Termálliget.

Berettyóújfalu Város május 23-án ünnepli a város napját, hiszen 1608-ban ezen a napon kapott kiváltságlevelet Báthory Gábor erdélyi fejedelemtől. A jeles napot minden évben több napos programsorozattal ünnepli meg a határmenti kisváros. Így többek között koncertekkel, Berettyóújfalut bemutató fotókiállítással, futóversennyel és kulturális programokkal ünneplenek a bihari település lakói.

A Bihar Termálliget gyógyfürdő minősítést kapott

2024. május 23-án tartott ünnepi testületi ülésen, Muraközi István polgármester egy újdonságról is beszámolt, hiszen a tavaly átadott Bihar Termálliget május 21-től viselheti a gyógyfürdő elnevezést, így jelenleg ez hazánk legújabb gyógyfürdője.

A fürdők világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Ezzel a kormányhivatali határozattal egy több éves folyamat ért célba, amikor a magyar állam támogatásával közel 3,5 milliárd forintos fejlesztésből megújult és gyógyászati részleggel bővült a korábbi uszoda és strandfürdő. A gyógyászati eszközök beszerzését egy újabb pályázattal biztosította az önkormányzat, így a Debreceni Egyetem által üzemeltetett kórház szakmai hátterére épülő gyógyászati részleg idén elkezdte működését.

Zámbori Péter, az önkormányzati tulajdonú Herpály Vagyonkezelő Kft. – mint a gyógyfürdő üzemeltetője – ügyvezetőjének tájékoztatása szerint a fürdőkomplexum így vált teljessé, hiszen a kültéri strandmedencék és a fedett uszodarész kibővült egy korszerű gyógyászati központtal, ezáltal immáron regionális gyógyfürdőként tud működni. Az ügyvezető további fejlesztésekről is beszámolt, hiszen májusban nyitották meg a Bihar Termálliget lakókocsis kempinget, de a fürdőhöz kapcsolódó szállodai fejlesztéseken is már gőzerővel dolgoznak a háttérben.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben