Bihar Termálliget 95 éves levente medence strandkiállítás

Szálláshely nyílt a berettyóújfalui Bihar Termálliget területén, szálloda is tervben van

by Kassay Tamás

Berettyóújfalu fürdője az utóbbi időszakban többször is bekerült már a sajtóba a folyamatos fejlesztések miatt, a legújabb attrakció pedig a Bihar Termálliget Kemping, amely tegnap fogadta első vendégeit és már most nemzetközi érdeklődésre tart számot. Sok vendég fog érkezni a magyarok mellett Lengyelországból, Németországból, Franciaországból és Romániából is.

Megnyílt a Bihar Termálliget Kemping 3 csillagos minősítéssel

2023 júniusában adták át a berettyóújfalui Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdő felújított és kibővített részlegét, majd 2024. márciusában elindultak a gyógyászati kezelések is a termálfürdőben. A minősített gyógyvízzel rendelkező bihari városban a Debreceni Egyetem berettyóújfalui kórháza biztosítja az orvosszakmai hátteret a kezelésekhez, míg a fürdőt az önkormányzati tulajdonú Herpály Vagyonkezelő Kft. üzemelteti. Utóbbi ügyvezetője, Zámbori Péter a mai napon újabb fejlesztésről számolt be, megnyitotta kapuit a fürdő parkjában található Bihar Termálliget Kemping, amely 28 lakókocsis állással várja a pihenni vágyókat.

Családias, háromcsillagos kemping vagyunk, s pont ebben látom a lehetőséget, hogy vannak olyanok (mint lengyel vendégeink is), akik nem szeretik a zsúfolt helyeket

 – fogalmazott Zámbori Péter.

A Bihar Termálliget kKemping vendégei igénybe vehetik a termál- és strandfürdő szolgáltatásait, a gyógyászati kezeléseket, de a határ menti város építészeti örökségével (Herpály csonkatorony), vallási értékeivel (templomaival, a felújított zsinagógával), kulturális programjaival is várja mind a belföldi, mind a határon túli vendégeket.

Muraközi István polgármester arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a berettyóújfalui fürdő elindította a gyógyfürdővé minősítési folyamatot, valamint a szállodai tervek is rendelkezésre állnak, így Berettyóújfalu hamarosan kedvelt turisztikai célponttá válhat. A korábbi fürdőfejlesztés és a szálláshelyek kialakítása is azt szolgálja, hogy az egészségturizmus céljából a városba érkezők pihenhessenek, gyógyulhassanak.

Azokra a vendégekre is gondolunk, akik hosszabb távon, akár 10-15 alkalmas kezeléseket kívánnak igénybe venni, és nem a környező településekről érkeznek. Nekik mindenképpen kell szálláshely.

– hangsúlyozta a polgármester. 

A Bihar Termálliget Kemping fogadta első vendégeit

A létesítmény vezetői köszöntötték az első lakókocsis vendégeket, akik Lengyelországból, Németországból, Franciaországból és Romániából érkeztek, s több napot töltenek el az új kempingben.

A Bihar Termálligetben jelenleg a fedett medencék és a szaunavilág mellett két gyógyvizes kültéri medence üzemel, a pünkösdi hétvégén nyitják meg a 97 éves levente-medencét is. A strandfürdő teljes medencekínálata (élménymedence, gyermekmedence, jaccuzzi) június hónaptól fogadja a strandolni vágyókat.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben