Budapesti fürdők nyitás március részlegesen nyithatnak

Részlegesen nyithatnak a budapesti fürdők március közepén

by Waterfan

A részleges nyitás a gyógyászati egységekre vonatkozik, a medencék nyitásához majd kormányzati rendelet módosítása lesz szükséges. A nyitásra az ad lehetőséget, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt beoltatta több, mint 200 dolgozóját, hogy újra megnyithassák a gyógyászati részlegeket – tudta meg a Telex.

Ezt azért tehették meg, mert a cég valamennyi dolgozója – beleértve akár a kasszás és a ruhatáros is kollégákat is – egészségügyi dolgozónak számít, így az oltási sorrend szerint az elsők között oltják be őket. A fürdőkben eleddig járóbeteg szakellátás sem folyt, mivel az NNK szerint az üzemeltető feladata és felelőssége, hogy csak egészséges munkavállaló fogadja a vendégeket. Most, hogy a részlegeken dolgozó érintett kollégák egészsége már nem lesz veszélyben, lehetségessé válik a nyitás – az országos korlátozásoknak megfelelő szolgáltatásokkal.

A BGYH a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hivatalos állásfoglalását is kérte azzal kapcsolatban, hogy, a Gyógyfürdők dolgozói az oltás tekintetében elsőbbséget élveznek-e.

„Az NNK hivatalos válasza megerősítette Társaságunk álláspontját, miszerint a Társaságunk kezelésében lévő gyógyfürdők egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedéllyel rendelkeznek, s tevékenységük egészségügyi tevékenységnek minősül és valamennyi, a Társasággal munkaviszonyban álló dolgozó egészségügyben dolgozónak tekintendő”

– válaszolta a Telex kérdésére Szűts Ildikó, a BYGH Zrt. vezérigazgatója.

Szűts Ildikó vezérigazgató a lapnak azt is írta, hogy várhatóan követni fogják az osztrák példát, ahol tesztelik a fürdőkbe érkező vendégeket, emellett azzal igyekeznek biztosítani a biztonságos környezetet a vendégek és a dolgozók számára is, hogy csak időpont foglalással lehet majd a szolgáltatásokat igénybe venni, és természetesen folyamatosan fertőtlenítenek majd a fürdőkben. 

Mint emlékezetes, a gyógyfürdők a 2020 november 11-én bejelentett, minden korábbinál szigorúbb intézkedések után zárták be medencéiket. A tervek szerint ezek most is maradnak zárva, de március 16-tól újra megnyithatnak a sokak által hőn áhított gyógyászati egységek, amely sokak számára jelent majd fizikális segítséget és némi megkönnyebbülést.

A napokban számoltam be róla, hogy Hévízen is hasonló lépésről döntöttek, ott már február 17-től kezdve várják a vendégeket:

Érdekelnek a fürdős és wellness hírek? Akkor gyógyfürdős csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

címlap: Elijah G

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben