Bezár a csepeli strand a vihar miatt, Csepel több száz milliós viharkárt szenvedett

by Kassay Tamás

Országszerte okozott károkat a vihar, de Budapestet, azon belül is Csepelt pusztító természeti csapás érte. A vihar rombolása akkora, hogy a nyári csúcsszezon ellenére a károk elhárításáig be kell zárni a Csepeli strandot. A helyzetről Borbély Lénárd, Csepel polgármestere számolt be közösségi oldalán.

A vihar miatt bezár a Csepeli strand

Ha érdekel a fürdőzés világa, csatlakozz fürdős csoportunkhoz!

Az éjszakai vihar súlyos károkat okozott a strandunkon. Fákat csavart ki a szél, sok fa pedig annyira megdőlt, hogy veszélyezteti az épületeket. A strand vezetőségével ezért úgy döntöttünk, hogy a fürdőzők biztonsága érdekében, a helyreállítási munkák befejezéséig, strandunk zárva tart.

– írta Borbély Lénárd polgármester.

A polgármester fényképein látható, hogy a kicsavart fákon túlmenően kár érte a csúszdák indítóállványzatát, megrongálódtak a napvitorlák és a gépészet egyes elemei is.

Borbély Lénárd közleménye szerint óriási pusztítást végzett a vihar, a több száz milliós károk pontos összegét egyelőre megbecsülni sem lehet. Bölcsődei szobák, óvodák, iskolák, a szakrendelő és a gyermekorvosi rendelő is jelentős károkat szenvedett. A családosok, fiatalok és idősek körében egyaránt népszerű Kis-Duna-parton és kerületszerte sok más helyen rengeteg fát döntött ki a vihar.

Csepelen csodaszép, egészséges fák dőltek ki szinte teljes gyökérzetükkel a földből, hatalmas földkupacok kíséretében. A polgármester másik bejegyzésében lehet végignézni az elképesztő pusztítást, amit a vihar végzett. Villanyoszlopok is a vihar áldozatául estek, máshol faágak, vagy fák szakították le a villanyvezetékeket.

Ha érdekel a fürdőzés világa, csatlakozz fürdős csoportunkhoz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben