1 hektáros fürdőkomplexum épül Fehérgyarmaton – már koncepciótervek is készültek

by Waterfan

Fürdővárossá fejlesztik Fehérgyarmat városát, ahol termálfürdő és szálloda is épül abban a wellnesskomplexumban, aminek tervezésére és kivitelezésére uniós közbeszerzési ajánlatkérés jelent meg – szúrta ki a magyarepitok.hu, a Spabook pedig utánajárt a részleteknek.

Fehérgyarmat fürdőváros lehet néhány éven belül

Fehérgyarmat termálfürdő szálloda gyógyfürdő fejlesztés épül
Az 1. kiemelt fejlesztési terület és azon belül a tervezett termálfürdő és szálloda elhelyezkedése a városon belül (kék vonal: a kiemelt fejlesztési terület határa; pink vonal: a módosítással ténylegesen érintett terület lehatárolása)

Fehérgyarmat Önkormányzata a város Településfejlesztési koncepciójában elhatározottakkal összhangban a gyógyvízre alapuló idegenforgalmi létesítmények fejlesztését határozta el. Ezen célok megvalósítása érdekében a jelenlegi strandfürdő területének egy részén termálfürdő és ahhoz kapcsolódó szálloda elhelyezése tervezett – derül ki a fehérgyarmati tájékoztatási dokumentációból.

Az új fehérgyarmati gyógyfürdő és wellness komplexum összes bruttó szintterülete 9517 m2 lesz, hasznos alapterülete pedig 8515 m2, a beruházás számára újonnan kialakított új telek nagysága 29.899 m2, azaz mintegy 3 hektár!

A fehérgyarmati wellnesskomplexum az alábbi egységekből fog állni:

  • 72 szobás szálloda,
  • 105 fő befogadóképességű konferenciaterem
  • 105 fő befogadóképességű étterem
  • termálfürdő beltéri és kültéri medencékkel,
  • kezelőszobákkal és öltözőkkel ellátott fürdőterápiás és wellnessrészleg,
  • 1310 négyzetméteres kerti tó,
  • 2 étellift és 2 személylift.

A fürdő és a szálloda hűtés-fűtéséről termálvízre telepített, 10 Celsius fokos hőfoklépcsővel üzemelő hőszivattyús rendszer fog gondoskodni, amely a vonatkozó jogszabályokkal összhangban közel 0 energiafelhasználású épületet eredményez.

Koncepciótervek is születtek

Rendszeresen számolok be fejlesztésekről wellness és utazás terén, ezt például olvastad már?

Pár szó a fehérgyarmati gyógyfürdő vizéről

Jelenleg is működik fürdő a városban, amelynek 1000 méter mélyről érkező, 44 fokos vizét 2004-ben gyógyvízzé minősítették. A víz gyógyhatása főként mozgásszervi megbetegedések, krónikus nőgyógyászati, reumatológiai, ortopédiai panaszok enyhítésében segít, de jótékony hatást fejt ki balesetek, csontműtétek utáni rehabilitáció során, valamint csontritkulás és érbetegségek esetén is.

Érdekelnek a fürdős és wellness hírek? Akkor gyógyfürdős csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben