Szoboszlói nyár – 60 nap alatt 300 produkció a fürdővárosban

by Kassay Tamás

A Szoboszlói nyár programsorozat keretében 2021 nyarán 60 nap alatt 300 kulturális produkciót kínál Hajdúszoboszló a nagyérdemű számára – közölte a fürdőváros alpolgármestere egy sajtótájékoztatón, amiről az MTI tudósított.

“Minden idők legszínesebb, legtartalmasabb, leggazdagabb programját állítottuk össze Hajdúszoboszlón, földön, vízben, levegőben kínálunk kikapcsolódást a látogatóinknak”

– utalt Majoros Petronella a rendezvények helyszíneire

Idén a repülőtér is bekapcsolódik a programsorozat helyszínei és szolgáltatói közé. A programkínálatban 50 helyi civil szervezet is részt vesz: a különféle művészeti csoportok, táncosok, énekesek, hagyományőrzők, kézművesek a fürdő környékén várják az érdeklődőket nap mint nap.

Hajdúszoboszló programok, koncertek, előadások 2021-ben

A szabadtéri színpadon 30 bemutatót, koncertet, színházi előadást tartanak az idei szezonban. Fellép többek között a Budapest bár, a KTB és Smith Rock Family, Hobo, Fenyő Miklós, Kökény Attila a Trio Consort vonóstrió, a Lituus rézfúvós kvintett, Palya Bea, Zséda, Gubás Gabi és az Éjszakai nesz zenekar. Láthatjuk még a Muzsikáló filmkockákat a Négy Arc Színház, a Meseautót a Körúti Színház, A medve nem játék című színjátékot a Turay Ida Színház előadásában, a Panelninja monokomédiát Magyar Attila közreműködésével – sorolta az idei programokat Majoros Petronella.

A Szoboszlói nyár 2021-es programjainak listája online naptárban is megtekinthető Hajdúszoboszló honlapján.

A Szoboszlói folkhétvége nevű rendezvényt, amely a magyar népművészet, népzene és néptánc gazdagságát, sokszínűségét felvonultató fesztivál, immáron 26. alkalommal rendezik meg július 23. és 25. között. Az immáron 4 évtizedes múltra visszatekintő Kösely Kupa lovasfesztivál ezúttal a repülőtéren kerül megendezésre július 30. és augusztus 1. között.

Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport, és feliratkozhatsz hírlevelünkre is. Ha szívesen olvasol turizmus hírekről, akkor vár a Turizmus hírek csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben