Megnyitott Amerika legnagyobb fedett vízi élményparkja – 167 milliárd forintba került (videóval)

by Waterfan

Az idei november kétségkívül nem a legjobb alkalom arra, hogy piacra lépjen egy vízi vidámpark a hozzá kapcsolódó 975 szobás szállodával, de azért drukkolok neki. A létesítmény méretei mellett a szolgáltatások sokszínűsége és a technikai tudása is igen nagy.

Kalahari Resort, Texas – a világ legmenőbb beltéri vízi parkja szeretne lenni

Nézz szét jobbra-balra a panorámaképben, amely csak illusztrációként szolgál, mert a cég másik, Ohio államban lévő parkját mutatja. A legújabb egységről még nem készült ilyen látványos fotó sajnos, ezért azt nem tudom megmutatni, de alább lesz videó.

Kalahari Resort Amerika legnagyobb vízi vidámparkja panoráma

A Kalahari Resort november 12-én nyitotta meg vizes részlegét, amely nem csupán a „Világ legmenőbb beltéri vízi parkja!” címre pályázik, hanem mellé Amerika legnagyobbja is lett. Az 550 millió dolláros, nagyjából 167 milliárd forintos beruházás 1000 munkahelyet teremtett a megtépázott turizmus szektorban. Összehasonlításul, épp 2 napja számoltam be arról, hogy hatalmas pénzekből épül 2 magyarországi fürdő. Nos, tessék szíves lenni összehasonlítani az árakat – igaz, az amerikai komplexumban több dolog épült, de azért így is van 1 nagyságrendnyi különbség:

„Texasban minden nagyobb, így ez volt a tökéletes hely a legnagyobb és legfényűzőbb üdülőhelyünk számára. (3 másik már van nekik – szerk.) Büszkék vagyunk arra, hogy a terveknek megfelelően megnyithattuk a helyszínt annak ellenére, hogy milyen nehéz év volt ez mindenki számára.

Todd Nelson, a Kalahari Resorts and Conventions tulajdonosa

A Kalahari névhez hűen afrikai témájú üdülőhelyként működik, a szórakoztató egységek mellett természetesen konferenciaközpont is akad. Ami Spabook olvasók és később talán leendő vendégek számára ennél sokkal fontosabb, az az, hogy a Kalahari Resort a hatalmas vízi vidámpark mellett

 • világszínvonalú éttermek,
 • luxus fürdők,
 • különféle vásárlási élmények,
 • élvonalbeli játéktermek
 • izgalmas vidámparkok otthona is. Ahogy a honlapjukon fogalmaznak:

„Ott vagyunk, ahol emlékeket készítenek.”

Ezen a videón gyors áttekintést kaphatunk a helyről. Külön felhívom a figyelmet a sókamrában látható luxus minőségű nyugágyakra. Szépnek szép, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy a kényelmesnek tűnő bőrfotelek kiállják majd az idő, és az ergonómia sós-vasfogát.

A Kalahari Resort szolgáltatásai

Az új üdülőhely 975 vendégszobával, 30 vízicsúszdával, 20 medencével és pezsgőfürdővel büszkélkedhet. A 20000 négyzetméteres (2 hektár) fedett strandon kívül 3 hektárnyi területen szabadtéri medencék, luxus spa, egészség-szalon és 20 helyszíni étkezési lehetőség – köztük 4 teljes körű szolgáltatást nyújtó, fine dining-ra hajazó étterem -, kalandpark, mászófalak, mini-golf, bowling, lézertag és még sok más szórakoztató dolog várja a kikapcsolódni vágyókat. Tanulni vágyók sellő tanfolyamon is részt vehetnek és megtanulhatnak sellő ruhába bújva mozogni a vízben.

A teljes komplexum összterülete 139000 négyzetméter, ami annyi, mint a Duna Plaza, a Lurdy Ház és a Campona együtt.
A fedett részleg 5000 négyzetméterrel nagyobb, mint a hajdúszoboszlói Hungarospa Aquapalace komplexuma. Szabadtéren viszont a magyar fürdő nyer: 10-szer nagyobb a strand kültéri része, mint amerikai társáé.

Mennyi a beugró ide?

Nos, elég sokan tartják drágának a magyar fürdőket, de a Spabook oldalát azért is érdemes olvasni, mert képbe hozza a világ dolgaival azokat is, akiknek nincsen szerencséje külföldre utazni és emiatt nem tudnak viszonyítani dolgokat. Magyar szemmel nézve megdöbbentő árakkal találkozhatunk, és ez a hely azért nem jobb, mint mondjuk Hajdúszoboszló. Sőt.

 • Kombinált napi bérlet 99,98 USD = 30400 Ft
 • Kombinált napi bérlet 107 cm magasság alatt 74,99 USD = 22800 Ft
 • Egész napos vízipark bérlet 59,99 USD = 18200 Ft
 • Egész napos vízipark bérlet 107 cm magasság alatt 50,99 USD = 18200 Ft
 • Katonák száámra egész napos vízipark belépő 47,99 USD =14600 Ft
 • Nézői belépő fürdés nélkül 20,99 USD = 6400 Ft

Persze, mások a fizetések, de azt kell látni, hogy a magyar fürdőket -békeidőben- a nagyvilágból idetévedő turisták látogatják, tehát még így is filléres tétel számukra egy idehaza drágának tartott 6500 forintos Széchenyi beugró. Konkrétan elkótyavetyéljük bagóért a nemzeti értékeinket. Valójában célszerű lenne megfontolni a protekcionista árazást: rendkívül kedvező árakkal a belföldi és valóban nemzetközi árakkal a külföldi vendégek részére. Mindaddig, amíg nem vagyunk képesek nemzetközi szintű fizetéseket összehozni magunknak. Lassan ezen kellene már fürgélkednünk egyébként össznemzetileg.

Az a jó meleg Afrika!

A Kalahari üdülőhelyek autentikusan afrikai témára épülnek és egyedülálló, modern afrikai dizájnnal rendelkeznek, vegyítve a helyi texasi szellemiséggel. Az üdülőhelyeket a tulajdonos, Nelson család utazása ihlette, akik több, mint 20 évvel ezelőtt Afrikába látogattak, ahol bejárták Dél-Afrika, Ghána és Tanzánia vidékeit. Ennek nyomán mintegy 1000 darab afrikai kézműves terméket, szobrokat, bútorokat vásároltak az üdülőhely számára. Ez a 600 000 dolláros művészeti beruházás jól szimbolizálja a márka elkötelezettségét az emberek, helyek és kultúrák iránt. A Kalahari Resorts a mai napig több mint 5,5 millió dollárt fektetett be afrikai termékekbe, textíliákba és egyéb termékek vásárlásába, amellyel támogatják az afrikai művészeket, kézműveseket és vállalkozókat.

Emellett ügyelnek arra is, hogy helyi termelőktől vásárolják az élelmiszereket és helyiek számára adjanak munkát, többek között zenészeknek, és alkotó művészeknek is. Mindezzel speciális üdülési élményét nyújtanak, amelyben Afrika legjobbjait ötvözik Texas legjobbjaival.

Aki igazán megcsodálná a részleteket és bejárná virtuálisan a hatalmas komplexumot, az megteheti ezzel a videóval. Amerikai kém barátunk ugyanis kimerítő, és remekül kereshető videós anyagot rakott össze a helyről.

Oszd meg a cikket, ha szerinted is elég részletes volt! Mi jutott eszedbe róla? Írd meg hozzászólásban!
Várunk csoportunkban, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdőkkel kapcsolatos hírekről, eseményekről, akciókról.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook
forrás: Kalahari Resort hivatalos közleménye

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további minőségi és hasznos tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben