Késik a Makói Hagymatikum befejezése, költségesebb lett a kivitelezés

by Polisor Bettina

A makói fürdő fejlesztésére vonatkozó, az önkormányzat és a kivitelező Fehérép Kft. között 2021-ben kötött, két évre szóló szerződés módosítására került sor idén februárban – derül ki az Európai Unió Hivatalos Lapjának közbeszerzésekkel foglalkozó online felületén megjelent hirdetményből.

Makó Hagymatikum felújítás csúszás
Termálfürdős hírekkel, eseményekkel, ajánlókkal vár a Gyógyfürdős FB csoportunk!

A közbeszerzési eljárásban nyertes kivitelezőnek 2021 áprilisától számítva 21 hónap állt volna a rendelkezésére, hogy a munkálatokat befejezze, de a módosítás értelmében összesen 30 hónap és 20 nap alatt, azaz 2023 végéig kell, hogy teljesüljön a vállalás.

A befejezés dátumának módosítására a felmerült pótmunkák elvégzése miatt volt szükség. Ezzel együtt a szerződésszerű teljesítéséhez kapcsolódó műszaki tartalomban is változás történt, ami csaknem nettó 83 millió forint költségtöbbletet jelent – így a teljes szerződéses érték a módosítást követően nettó 7.361.812.802 forint.

Ha érdekel, hogy a befejezést követően, hogyan néz majd ki a fürdő, tekintsd meg a Hagymatikum eredeti látványterveit, a turizmus világának alapos és minőségi híreiért pedig iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben