Vedd meg a Rác fürdőt! Nyilvános árverés a Széchenyi fürdőben május 31-én

by Kassay Tamás

A Rác fürdő nyilvános árverésére a Széchenyi fürdő márvány termében kerül sor május 31-én, a kikiáltási ár 5 milliárd forint lesz, bár anno 10 milliárdba került a felújítás. Igaz, mostanra jórészt az enyészeté lett az akkor elvégzett munka.

Emlékeztetőül az összefüggés: a főváros a nyilvános hírek és nyilatkozatok alapján most nem igazán áll fényesen, tehát Budapest érdeke az, hogy a lehető legolcsóbban lehessen hozzájutni a fürdőhöz – mindaddig, amíg a végén a fővároshoz kerül, DE: ha valamely befektető kezében landolna a legendás komplexum, akkor éppenséggel a minél magasabb ár lenne a – mondjuk úgy – korrekt. Jó kérdés, ki fog befutni a végén győztesként. A Spabook megkérdezte a fürdőzni szerető rajongókat, hogy kinek a kezében éreznék jó helyen a Rác fürdőt. Elsöprő többségben válaszolták azt, hogy a BGYH tulajdonában és kezelésében szeretnék látni.

Nyilvános árverésen a Rác fürdő

A fürdő megvásárlására bárki jelentkezhet, akinek van elegendő pénze. A trollkodást elkerülendő 254,4 millió forint árverési előleget kell letenni az asztalra. Fürdős oldalként azért beszámolok a részletekről, hátha van olyan olvasóm, aki úgy gondolja, hogy a fürdőbérlete mellett jó kezekben lenne nála egy egész fürdő is.

  • Az árverés helye: 1146 Budapest, Állatkerti krt. 9–11. (Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda – márványterem [belépés a Kós Károly sétány felőli főbejárattól balra, a XI. kapun]).
  • Az árverés kezdete: 2021. május 31. 10 óra 00 perc.
  • A jelenlévők adatainak regisztrálása 2021. május 31-én 9 órától 10 óráig tart. Kikiáltási ár (a becsértékkel megegyező összegű minimálár): 5 088 240 000 forint. Licitlépcső: 2 millió forint.
  • Árverési előleg összege: 254 412 000 forint. Az árverésre kerülő vagyontárgy(ak):

A 3333 m2-es fürdő és 2070 m2-es szálloda egyben kerül kalapács alá. Az árverésre bocsátott vagyontárgy(ak) becsértéke összesen: 5 088 240 000 forint. – derül ki a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. hirdetményéből.

A Rác fürdő történetéről, hogy hogyan is jutott erre a sorsa, az alábbi cikkben olvashattok részletesen:

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, ha kifejezetten a gyógyfürdők érdekelnek, akkor a Fürdők, gyógyfürdők csoportot Neked találták ki.
Amennyiben hasznosnak és alaposnak találod az oldal híreit, és módodban áll, köszönöm, ha támogatod, hogy fennmaradjon.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben