Harmadszor is megnyílt az ingyenes Római-parti Plázs

by Polisor Bettina

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere június 30-án megnyitotta a Római-parti Plázs harmadik szezonját. A fürdőhelyet idén augusztus 20-ig vehetik igénybe a látogatók.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Római-parti Plázs: természetes környezet, ingyenesen pihenés, tiszta, gondozott partszakasz

Fürdeni ebben a szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva, a 120 cm-es vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon van lehetőség, nyitvatartási időben, 10 és 19 óra között. A biztonságos kikapcsolódásról vízimentő szolgálat, illetve a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata gondoskodik. A Plázs látogatói

  • színes napágyakat
  • ingyenes ivóvizet
  • mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot valamint
  • díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget vehetnek igénybe.

A Római-parti Plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik, emellett a területen éjszakai őrzés is biztosított. Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelyének megnyitását természetesen az idei évben is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg.

Az érintett partszakaszon a meder kotrása megtörtént

A föveny előkészítési munkálatait az önkormányzat a helyi civil szervezetekkel együttműködve végezte. A vízminőség ellenőrzése a nyitva tartás teljes ideje alatt folyamatosan ismétlődik majd. Amennyiben a biztonságos, fürdőzésre alkalmas vízminőségi értéket bármikor meghaladják a számok, a jogszabályi előírásoknak megfelelően a fürdőhelyet azonnal lezárják, és csak akkor nyitják újra, ha a mérőszámok alapján garantálható a megfelelő vízminőség.

A Plázs 2023. június 30. és augusztus 20. között
mindennap 10:00–19:00 tart nyitva
Helyszín: 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 15–17.

Aki busszal érkezik, az a 34-es busz Szent János utcai megállójától pár perc sétával érheti el a Plázst, a kerékpárosok számára az Óbuda-Pénzügyőr SE területén biztosított a kerékpár tárolási lehetőség, akik autóval közelítik meg a partszakaszt, azok pedig a fürdőhelyre merőleges utcákban (Őrtorony utca, Szent János utca, Losonc utca, Kalászi utca) tudják leparkolni járműveiket.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben