RQ Vízi Élménypark Győr: Magyarország legmodernebb csúszdaparkja és a világ első hét tengeri csillagos fürdője

by Kassay Tamás

A 2,5 év után újjászülető Rába Quelle Élményfürdő június 17-én megnyitotta medencéit és az ország első japán stílusú szaunavilágát a fürdőzni vágyó vendégek előtt. A létesítmény a Győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő becses nevet kapta a keresztségben. A világ első 7 tengeri csillagos fürdőkomplexuma a szó minden értelmében kuriózum. Magyarország legmodernebb csúszdaparkja, legnagyobb tematikus spray parkja, 21 élmény- és gyógymedence, 11 gasztronómiai vendéglátó egység, valamint exkluzív japán szaunavilág várja a látogatókat 4,5 hektáron.

Miért hét tengeri csillagos az RQ Vízi Élménypark, az új győri fürdő?

A győri fürdő önmaga számára vezetett be új minősítési rendszert. Megfogalmazták azokat standardokat, amelyeket 7 területen szeretnének teljesíteni:

 1. építészet,
 2. komplex szolgáltatás, gyermekbarát/családi kritériumok,
 3. gyógyászat,
 4. vendéglátás,
 5. tisztaság,
 6. biztonság és
 7. segítőkész kollégák.

A csúszdapark a Győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő fő attrakciója

RQ vízi élménypark Győr Magyarország legmodernebb csúszdaparkja
Csatlakozz Fürdős csoportunkhoz, katt ide hírekért, élménybeszámolókért, véleményekért!

Az élménypark egyik fő kuriózuma a 32 méter magas szódásszifon, “Győr Eiffel-tornya”. Az egyik csúszdában olyan nagy sebességet is el lehet érni, hogy a centrifugális erő fenntartja az embert a 360 fokos fordulat közben, de megépült az ország leghosszabb csúszdája is a maga 195 méteres hosszúságával. A bővítésnek hála mostantól 21, egyedi kialakítású medence várja a vendégeket, lesz köztük panorámamedence, 25 méteres sportmedence és babamedence is.

A Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál fekvő félsziget ad otthont a csodálatos kilátással büszkélkedő létesítménynek.

Gyógyászat is van a Győri RQ Vízi Élménypark gyógyfürdős részében

Az egykori strandfürdőt 1931-ben építették Hajós Alfréd tervei alapján, kiaknázva a már akkor is ismert és kedvelt győri gyógyvíz lelőhelyének adottságait. Európai színvonalú, minden igényt kielégítő fizikoterápiás és balneo kezelések várják a gyógyulni vágyókat.

Japán szaunapark a győri fürdőben

Japán stílusú szauna blokkba érkeztem meg, amely azonnal elnyerte a tetszésem az intim hangulatával. A japán stílusnak egyébként kettős üzenete van:

Japánban a mai napig Kodály Zoltán tanítása alapjan zajlik az alap zenei oktatás. A fürdő zenei tematikát is felvonultat, így harmonikusnak hat a japán stílusú szauna zóna a fürdő többi részével, miközben a magyar kultúrához is kapcsolódik.

– mondta Kovacsics Imre, az RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő ügyvezető igazgatója a bejáráson.

A fürdő vezetőjének elmondása szerint olyan szaunavilágot szerettek volna létrehozni, ami Európában szokatlan, errefelé ugyanis általában skandináv stílusú szaunákkal találkozhatunk.

A japánoknál gyakran van egy olyan gyógyvizes medence a szaunatérben, ami még a helyi termálvíznél is melegebb. Itt közel 40 fokos vízbe merülhetnek a kedves fürdővendégek.

E sorok gépelése közben eszembe jut és átjár a jóérzés, amit a nagyon kellemes japán zene keltett a szaunatérben. Nagyon szép, hegedűs, japán zene töltötte be a látványra is szemet gyönyörködtető teret, így adva még intenzívebb és emlékezetesebb élményt plusz egy érzékszervünk kényeztetésével.

Természetesen van aroma, gőz és infra kabin is a győri fürdő szaunavilágában.

A világ kiemelkedően jó szaunamestereit igazolták Kollégáknak, így a rendszeres felöntésekben nem csak az amatőr közönség, de a profi szaunások sem fognak csalódni. A szaunaprogramok mellett hangtál kezelések is kiegészítik a kínálatot.

Az orszag egyik legnagyobb szaunablokkjaval rendelkezik a győri fürdő, 150 fő tud egyidejűleg szaunázni. 
A hang, illatok, hőmérsékletváltozáson keresztül szeretnék hatni az érzékszervekre. Minden, ami ma van a világban, azt beleépítettük, hogy a legmodernebb legyen.

– mondta Kovacsics Imre igazgató.
RQ vízi élménypark Győr Magyarország legmodernebb csúszdaparkja
Csatlakozz Fürdős csoportunkhoz, katt ide hírekért, élménybeszámolókért, véleményekért!

A japán kultúra és a szaunázás művészete találkozik, garantálva a luxus és a kikapcsolódás egyedülálló élményét. A tematikus illatokkal áthatott légkör, a professzionális szaunamesterek és a szaunaszeánszok lenyűgöző élményt nyújtanak a vendégeknek, az intim hangulatról az RQ Rouge VIP szaunája gondoskodik – mert hogy VIP szauna is van, ami privát használatra külön bérelhető.

Emelt minőségi szintű gasztronómia

A kávéházaktól a bárokon és a cukrászdákon át a tematikus éttermekig, 11 vendéglátóhely lesz az élményparkban. 65-70 munkatárs biztosítja a gasztronómia területén a tökéletes ízharmóniát, ahol a tematikus éttermekben a békacombtól a lángosig, az Angus marhahús steaktől az ecetes halig minden megtalálható.

Díjnyertes, egyedi signature fagylalt a győri fürdő fagyizójában

Több helyen lesz fagylalt pult a fürdő területén, hagyományos (tejkaramella, sajttorta) és extrém ízvilággal is, mint: pisztácia krémes pirított pisztáciával szórt kecskesajtos, kefíres alapú kaviáros fagylalt maracuja krémmel, Utóbbi valami egészen parádés, volt szerencsém megkóstolni – azonnal repetáztam is a díjnyertes fagyi-csodából.

Érződik a fagyiban, hogy benne van az anyag, benne van a tudás, semmi máshoz nem hasonlítható, teljesen egyedi fagylalt kompozíciókat kóstolhattam meg, amelyek maradandó ízélményt nyújtottak. Nem tartom kizártnak, hogy valaki a fagyi miatt lesz a győri fürdő törzsvendége – pláne esélyes ez úgy, ha elmondom: az itteni különleges fagylalt variációkat sehol máshol nem lehet megkóstolni, kizárólag a fürdő számára fejlesztették és dolgozták ki őket a fagyimesterek.

Gyermekparadicsom a győri fürdőben, avagy az RQ Vízi Élménypark maga a gyermekparadicsom Magyarország legnagyobb spray-parkjával.

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy minden a gyermekes családok körül forog a győri fürdőben. Magyarország legnagyobb spray-parkját (Hany Istók birodalmát) építették meg, emellett az eddig 7 ezer négyzetméteres beltér 11 ezer négyzetméterre bővül, medencékkel, csúszdával, szárazföldi  játszóparkkal.

A csapat: A Győri Vízi Élménypark és Gyógyfürdő lelke nem más, mint az a 165 fős csapat, akik nap mint nap gondoskodnak a makulátlan tisztaságról, jó illatról, ízletes ételekről, hideg koktélokról, tökéletes szaunaélményről, felmerülő problémák hatékony kezeléséről.

Milyen különleges szolgáltatásokat kínál a Győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő?

Tematikus fürdő

A vízi élménypark minden szegletében egy-egy magyar feltaláló, illetve találmánya előtt tisztelgünk. Megismerheti a világ (ha még nem ismerte) Jedlik Ányos szódásszifonját, a Kodály módszert, Bíró László golyóstollát… – mindet természetesen a játékok, vízi elemek közé rejtve.

RQ Rádió

Az élményfürdő saját online rádiója a honlapon és az applikáción keresztül a világ bármely pontjából hallgatható lesz.

Csillagok mindenütt

A hét tengeri csillaggal mindenütt találkozhatnak a vendégeink, ha pedig a gyerekek valamelyikükbe beleszeretnek, hazavihetik plüssfiguraként is. Kék, Zöld, Sárga… „valós” történetét pedig mesekönyv-sorozatunkban is megismerhetik a gyerekek, s persze a szülők, akik felolvassák nekik a történetet. Az első rész, amely Kékről szól, a nyitáskor már kapható lesz 5 nyelven!

Az új győri fürdő számokban:

 • 2000 tonna beépített acél
 • 1600 cölöp
 • 20 ezer köbméter beton
 • 23 ezer négyzetméter új térburkolat
 • 1000 négyzetméter öntött gumifelület
 • 203 – szaunában felhasznált – bambuszrúd
 • Több ezer speciális, törhetetlen pohár
 • A csúszdatorony kinyomó karját 60 tonnás daruval emelték a 12 méter átmérőjű és 31 méter magas szódásszifonra.

Magyarország eddigi legnagyobb fürdőberuházása valósult meg Győrben

Mi kerül ezen 22 milliárdba? „Egy egész kisvárost építettünk itt Győrött.” Árvízvédelmi töltéssel, új épületekkel, új medencékkel, a régi épületek felújításával, utakkal, parkokkal, kiszolgáló egységekkel gazdagodott a város fürdője. Úgy alakították ki a tereket, hogy nem csak a fürdővendégek tudnak körbejárni a hidak között, hanem külsős vendégként is beülhetnek egy kávéra a vendégek. Akik a környéken dolgoznak, akár ebédelhetnek is.

Csatlakozz Fürdős csoportunkhoz, katt ide hírekért, élménybeszámolókért, véleményekért!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben