Velencei tó strand bezárás 4 fürdőhely vízminőség bezárták

Újra lehet strandolni a Velencei-tó 4 bezárt strandján

by admin

Két egymást követő vízminta vizsgálat eredményei szerint is határérték alatti a szennyeződés mértéke a Velencei-tóban, így ismét fürdésre alkalmas a tó vize, közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal.

Mint ismeretes a Drótszamár Park és Kemping Strand, a Velence Resort & Spa, az Agárd Napsugár Strand és a Gárdony Tini Strand működési engedélyét múlt hét csütörtökön függesztette fel a kormányhivatal, mert a vízminták szennyezőanyag határérték túllépéseket mutattak. Ezt követően soron kívül vizsgálták a Velencei-tó vízminőségét a szakemberek, különös tekintettel arra, hogy a hétvégi esőzések következtében az esetlegesen túlterhelődött csatornarendszerből juthatott-e a tóba szennyeződés.

Újranyithatnak a Velencei-tó bezárt strandjai

Az elvégzett vízminta vizsgálatok eredményeinek ismeretében a Fejér Megyei Kormányhivatal ismét fürdésre alkalmasnak nyilvánította a Velencei-tó vízét, amiről az üzemeltetőket is soron kívül értesítette, így a szennyezésben korábban érintett strandok újra kinyithatnak a tónál. A jelenlegi eredmények nem igazolják azt a hipotézist, hogy a szennyvíz a csatornarendszerből került volna a tó vízébe.

A Fejér Megyei Kormányhivatal továbbra is kiemelt figyelemmel kíséri a Velencei-tó vízminőségének alakulását, valamint a korábbi szennyeződés eredetét feltáró vizsgálatok továbbra is folytatódnak.

Érdekel a strandok és fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport, és feliratkozhatsz hírlevelünkre is. Ha turizmus hírekről is szívesen olvasol, akkor ajánlom figyelmedbe a Turizmus hírek csoportot.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben