Gyógyvíz minősítést kapott a V.30 Belvárosi Sportközpontot tápláló kút vize

by Polisor Bettina

Gyógyvíz minősítést kapott Budapesten az V. kerületi Vadász utcai sportközpontot tápláló kút vize, továbbá a létesítmény megvédte ötcsillagos uszoda védjegyét – tájékoztatta a kerületi önkormányzat az MTI-t.

A gyógyhatás vizsgálatára vonatkozó eljárást 2021 végén indították el

A belváros önkormányzata által létrehozott és 2021-ben átadott V.30 Belvárosi Sportközpontban nemcsak teljeskörű sport- és wellness élményben részesülnek a látogatók, hanem a 800 méter mélyről eredő nátrium-kalcium-klorid-szulfát-hidrogénkarbonátos összetételű termálvízben a mozgásszervi megbetegedéssel küzdő vendégek is gyógyulhatnak. A minősítéssel a V.30 Belvárosi Sportközpont lett az első olyan létesítmény Budapesten, amely a gyógyvíz és a wellness szolgáltatások biztosítása mellett sportcentrumként is funkcionál.

„A sportközpont az V. kerületiek közösségének ötlete alapján jött létre, és az ottlakók mindvégig támogatták a megvalósítást a javaslataikkal, észrevételeikkel.”

– emelte ki az ünnepélyes táblaavatáson a kerület polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter
V30 Belvárosi Sportközpont gyógyvíz minősítést kapott
Fotó: Belváros Lipótváros Önkormányzata

A 2017-ben indult, saját sportközpont létrehozását célzó beruházás részeként a kerület önkormányzata 800 méter mély kutat fúratott. Az így felhozott termálvíz adta hőmennyiség, gázfogyasztás nélkül, légszennyezésmentesen temperálja a létesítményt és a medencéket is, így a fürdőzés mellett az épület teljes körű fűtésére, a medencék vizének melegítésére is alkalmas.

Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport, és feliratkozhatsz hírlevelünkre is.


Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben