Megválasztották az Év Szállodája és az Év Fiatal Szállodása győzteseit

by Kassay Tamás

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) 2022 végén újra meghirdette az Év Szállodája pályázatot a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai partnerségével. Az Év Szállodája díjakat több kategóriában adták át, attól függően, hogy hány csillagos a hotel, illetve hogy vidéken, vagy a fővárosban található. – közölte az MSZÉSZ az MTI-vel.

Ünnepélyes keretek között, 2023. március 14-én, az Év Szállodája Gálán, a Hilton Budapest szállodában rendezték a díjátadót.

A 2013 óta megrendezésre kerülő pályázat azokat a szállodákat díjazza, amelyek kiemelkedő gazdasági teljesítményük mellett minőségi szolgáltatásokat nyújtanak a vendégeknek, példaértékű a humánpolitikájuk, fenntartható megoldásokkal óvják a környezetet, vagy éppen jótékonysági akciókkal segítik a rászorulókat. Ezúttal 24 hotel vett részt a megmérettetésben.

Az Év Szállodája 2022 cím nyertesei

2022 év szállodája díj győztes hotelek
fotó: Tamás Pál / MSZÉSZ, A turizmus inspiráló, részben szakmai híreivel szeretettel vár FB csoportunk.

Az Év Szállodája 2022 cím nyertese az országosan meghirdetett 3 csillagos kategóriában az ibis Styles Budapest Airport lett.

A fővároson kívüli szállodák részére meghirdetett 4 csillagos kategóriában a Kolping Hotel Spa & Family Resort nyert.

A budapesti 4 csillagos „limited service” kategóriában döntetlen eredmény született, az Opera Garden Hotel & Apartments és a Hotel Moments Budapest nyertek. A budapesti 4 csillagos „full service” kategóriában a Budapest Airport Hotel Stáció Wellness & Konferencia kapta a díjat.

2022 év szállodája díj győztes hotelek
A Kolping Hotel immáron 3. alkalommal érdemelte ki az elismerést! (fotó: FB)

A nyertesek közül a Kolping Hotel harmadszorra, a Hotel Moments és a Hotel Stáció pedig másodszorra nyerte el az Év Szállodája címet, amely azt mutatja, hogy ezek a szállodák folyamatosan magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak, képesek fejlődni, fejleszteni, a munkavállalóikat elismerik, motiválják – emelték ki a közleményben.

A szoros verseny miatt a kategóriagyőztesek mellett a zsűri különdíjakat is hirdetett a legjobbak között.

Az ÉV Szállodája 2022 különdíjasai

  • Főnix különdíj: Ensana Thermal Margitsziget
  • Legjobb személyzeti politikáért járó különdíj: Thermal Hotel Visegrád****superior
  • Legaktívabb CSR tevékenységet elismerő különdíj: Hotel Európa fit**** – superior
  • Kiemelkedő teljesítményjavulásért járó különdíj: Gotthard Therme Hotel & Conference

Az Év Fiatal Szállodása 2022 díj nyertese

16 pályázatot nyújtottak be a fiatal szállodások, közülük a zsűri által kiválasztott legjobb 4 pályázatot Demény Gábor, Jámbor Máté, Niedermüller Gábor és Veégh Máté adta be.

2022 év szállodája díj fiatal szállodása Niedermüller Gábor
fotó: Tamás Pál / MSZÉSZ ; Fotón balról jobbra: Parti János, Niedermüller Gábor és Flesch Tamás

Az Év Fiatal Szállodása díjat – amelyért 35 év alatti tehetséges szállodai részlegvezetők, igazgatók indulhattak – Niedermüller Gábor, a Novotel Szeged szállodaigazgatója nyerte. A győztes az 1000 eurós pénzdíj és egyedi díszoklevél mellett az ország vezető szakembereivel történő többalkalmas konzultációt, népszerű szakmai híroldalakon való sajtómegjelenéseket, az MSZÉSZ Év Technológiai Újítása 2023 díjának szakmai zsűrijében való részvételt, valamint a Magyar Turizmus Akadémia által felajánlott Vezetői hatékonyságfejlesztés online képzést nyert.

A Közönségdíjat Hubai Viktória, a Nimród Bioszálloda és Bioétterem szállodaigazgatója nyerte.

A díjakat Horváth Péter, az MTÜ vezérigazgatója, Flesch Tamás, a MSZÉSZ elnöke és Szauter István zsűrielnök adták át.

Spabook részről minden díjazottnak szeretettel gratulálunk és köszönjük a munkájukat abban, hogy Magyarország turisztikai kínálata egyre jobbá válik.

A turizmus inspiráló, részben szakmai híreivel, szeretettel vár FB csoportunk.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben