új 4 csillagos szálloda épül Pápán Pápai Várkertfürdő Pápa wellness hotel

4 csillagos szálloda épül a Pápai Várkertfürdő mellett

by Waterfan

Az új négycsillagos pápai hotel fedett és zárt kapcsolattal össze lesz kapcsolva a Pápai Gyógy- és Termálfürdő épületével – szúrta ki a közbeszerzési értesítőben a Magyar Építők.

Új szálloda Pápa városában

Pápa jelenleg nem bővelkedik magasabb szolgáltatási szintű szálláshelyekben, így az új 4 csillagos szálloda komoly hiányt pótol és fontos mérföldkő lehet a város turizmusának jövőbeli fejlődésében.

Összesen 60 szobát terveznek a pápai hotelbe

A kiíró Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. felhatalmazza a tervezőt arra, hogy megvizsgálja, hogy üzemeltetési szempontból melyik a kedvezőbb és végül 2 vagy 3 emeletes legyen-e az elkészülő épület. A tervezésre április 15-ig lehet benyújtani a pályázatot.

Amit jelenleg tudni lehet a szállodafejlesztésről és a hotel leendő épületéről:

  • 4200 m2 nettó terület
  • 100 adagos konyha
  • 35 négyzetméteres medence, 
  • 3 lift,
  • 50 fős konferenciaterem,
  • összesen 54 kétágyas standard szoba és 6 lakosztály.

Megvizsgálandó továbbá egy a tetőszintre elhelyezett wellness központ kialakítása, amely csak a szállóvendégek számára elérhető. A wellness részleg merülő medencét, szaunavilágot és masszázs-helyiségeket foglal magába, kiegészülve napozó terasszal és bárpulttal.

A szálloda épülethez tartozó parkolóhelyeket a hotel saját telkén belül kell elhelyezni, a Várkertfürdő meglévő parkolói erre a célra nem használhatók fel. Az épület főbejáratát a nyugati oldalon, a Fürdővel közös külső tér újra fogalmazásával fogják megoldani, olyan módon, hogy a fürdő és a hotel funkciók egymástól el legyenek majd választva.

Az összesen 54 kétágyas standard szobát és 6 darab (két standard szobaegység méretű) lakosztályt 2, vagy 3szinten kell elhelyezni. A standard szobák minimum 3,40 m belméretűek, fürdőszobával együtt legalább 24 m2-esek lesznek, a szobák egyharmadát összenyitható szobaként kell kialakítani. A wellness elérhetőségét egy különálló lift biztosítsa.

Wellness részleg a tetőn

A tervezés során megvizsgálandó egy tetőszintre épített wellness központ, amely csak a szállóvendégek számára elérhető. A wellness-recepciót a szobaszintekről külön ’spa’ lift kell kiszolgálja. A wellness részleg merülő medencét, szaunavilágot és masszázs-helyiségeket foglal majd magába, kiegészülve napozó terasszal és bárpulttal.

Itt lehet és érdemes csatlakozni a Turizmus hírek csoporthoz.

Biztonságos utazást, sok élményt,
Mr Spabook
címlap: Várkertfürdő
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben