Miért kellene egy 5 csillagos szálloda Gyulán?

by Kassay Tamás

Gyula, a festői szépségű dél-alföldi város, amely gazdag történelmi és kulturális örökséggel büszkélkedhet, most egyedülálló lehetőséget kínál a befektetők számára. A fürdő szomszédságában tökéletes helyszín kínálkozik egy 5 csillagos szálloda megépítéséhez, amely forradalmasíthatja a helyi turizmust és jelentős gazdasági növekedést hozhat a régió számára.

Miért van szükség egy 5 csillagos szállodára Gyulán?

  1. Piaci rés: Jelenleg Gyulán nincs 5 csillagos szálloda, így a versenytársak hiánya egyértelműen vonzóvá teszi a befektető számára. Egy luxusszálloda bevezetése új szintre emelné a város szálláskínálatát.
  2. Növekvő turizmus: A legfrissebb turisztikai statisztikák szerint 2023-ban közel 600 ezer vendégéjszakát töltöttek a turisták Gyula összes szálláshelyén. Mivel a prémium szálláskínálat még hiányzik, ezért további növekedést jelenthet, ha sikerül bevonzani a magas igényszinttel rendelkező, fizetőképes vendégeket is a történelmi fürdővárosba. A szállodai foglaltsági adatok egyértelműen alátámasztják, hogy jelentős igény mutatkozik a magas színvonalú szálláshelyek iránt.
  3. Természetközeli ökoszállás: A modern, igényes utazók egyre inkább keresik a természetközeli, fenntartható szálláshelyeket. Az Élővíz-csatorna és a telken található 124 hatalmas fa (főként platánok) nyújtotta természetes környezet tökéletes alapot biztosít egy ilyen luxus színvonaló öko-szálloda kialakításához.

Ötcsillagos szálloda épülhetne Gyulán, akár öko hotel formájában is

Egy 14.453 nm-es, kivett beépítetlen terület eladó a Vadaskert utcában, mindössze 300-450 méterre a híres Gyulai Várfürdő bejáratától. Ez a terület tökéletesen alkalmas egy magas színvonalú, prémium, vagy akár luxus szálláshely megépítésére.

  • Elhelyezkedés: A telek ideális helyen fekszik, közel a Gyulai Várfürdőhöz, amely a város nemzetközi hírű turisztikai attrakciója.
  • Rugalmasság és beépíthetőség: Az ingatlan 25%-os beépíthetőséggel rendelkezik, ami szintenként 3.613-8.672 nm-es beépíthetőséget jelent. A terepszint alatti beépíthetőség mértéke 60%, ami további kreatív tervezési lehetőségeket biztosít.
  • Ár és feltételek: A telek ára 58.000 Ft/m2, és mivel magánszemély tulajdonában van, ÁFA-mentes. Az ingatlan eladó vagy hosszú távra (20-50 évre) kiadó, így a befektetők rugalmas finanszírozási és fejlesztési lehetőségeket választhatnak.

Kiemelkedő befektetési lehetőség Gyula városában

Gyula turizmusa folyamatosan növekszik, és az NTAK adatai szerint a város egyre népszerűbb célpont a hazai és külföldi turisták körében egyaránt. Egy 5 csillagos szálloda megépítése nemcsak a helyi turizmust erősítené, hanem jelentős gazdasági előnyökkel is járna, új munkahelyeket teremtve és növelve a Gyula vonzerejét és hírnevét.

A foglalások számát illetően Gyula, Siófok és Eger vezet országos összesítésben. Pünkösdkor toronymagasan a legtöbb vendégéjszakát Gyulára rögzítették, 33 százalékkal több vendégéjszakát töltenek el itt, mint a lista második helyezettjénél, Siófokon.” – mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

Képek és részletek a helyszínről

További információk és részletek a +36 [70] 420 0719 telefonszámon.

Izgalmas és kivételes lehetőségről van tehát szó, Spabook részről bízunk benne, hogy Gyulán elindulhat egy olyan projekt, amely hosszú távon hozzájárul a város fejlődéséhez.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben