Firenzében új, jó ár-érték arányú szállás nyílik

by Kassay Tamás

Magyarok kedvelt szállása lehet Firenzében az a&o hostellánc új egysége, amelyik 2024 nyarán nyitja meg szobáit a vendégek számára. A 120 szobás a&o Firenze Campo di Marte Toszkána szívében található, mindössze fél óra sétára Firenze főterétől.
 

a&o Firenze Campo di Marte

Firenze sokak számára az álom úti cél, és nem csupán azért, mert idén a városban kezdődik a Tour de France. Toszkána művészetileg és kulturálisan is gazdag központjában nyitja meg az a&o hostellánc legújabb szálláshelyét, az a&o Firenze Campo di Martét. A berlini székhelyű cégnek Olaszországban ez lesz a második, míg összességében a 39. hostelje, amely már foglalható az a&o honlapján, bár azon egyelőre még csak szeptember 1-jétől van erre lehetőség.

Az egykori belvárosi irodaházból kialakított épület a felújítást követően letisztult és modern hostelként nyitja meg kapuit a vendégek előtt, összesen 120 szobával. Az átalakítás során megőrizték az épület 1960-as évekbeli homlokzatát, tágas belső udvara pedig az egész környék számára kellemes, zöld pihenőövezetet kínál majd.

„Az Arno partján, a tenger és az Appenninek között fekvő Firenze hangulatát, ragyogó művészetét és kultúráját az év bármely szakában érdemes megtapasztalni. Legyen szó egy hosszabb városnézésről, egy rövid kiruccanásról, vagy éppen munkáról, a város egész évben inspiráló, remek úti cél családoknak, pároknak és az egyedül utazóknak is”

– ajánlja Firenzét az a&o alapítója, Oliver Winter.

Az a&o fő célcsoportját jelentő csoportok, például iskolai osztályok számára szintén kiváló választás a toszkán város, ráadásul a berlini cég egész évben vonzó ajánlatokat kínál részükre, különösen a főszezonon kívül.

Via Mannelli 119. szám alatt található a&o Firenze Campo di Marte a közeli vasútállomás mellett helyezkedik el, így tökéletes kiindulópont a régió felfedezésére.

Az állomásról 15 percenként közlekedő vonattal elérhető a Santa Maria Novella központi pályaudvar, de maga a hostel is mindössze félórás sétára fekszik a történelmi központtól, a Piazza del Duomo tértől.

A a&o Firenze Campo di Marte hostel vendégei ezáltal könnyedén elérhetik:

  • Európa negyedik legnagyobb templomát,
  • Firenze legrégebbi hídját, a 14. századi Ponte Vecchiót,
  • a Medici család székhelyeként ismert Palazzo Pittit,
  • a város egyik legszebb terét, a Piazza della Signoriát,
  • a világhírű Uffizi Képtárat de Vinci és Raffaello műveivel, vagy akár
  • a Galleria dell’Accademia épületét Michelangelo közel 16 méteres Dávid-szobrával.

Az a&o célja, hogy 2025-re Európa első nettó zéró kibocsátású hostellánca legyen.

A a&o lánc egy vendégéjszakára számított szén-dioxid-kibocsátása már most csupán 3,73 kilogramm, ami akár 80 százalékkal alacsonyabb, mint a versenytársaiké. Firenzei, ötemeletes szálláshelyük tetején fotovoltaikus napelemrendszert helyeztek el, amelynek segítségével megújuló energiát állítanak elő, ebből a környékbeliek is közvetlenül részesülnek, valamint a meleg víz előállításához is nap- és hőenergiát hasznosítanak.

a&o Firenze Campo di Marte hostel szobák

Többféle szobatípus közül is lehet választani, vannak privát 1 ágyas, valamint 2 ágyas szobák, továbbá 4, illetve 6 ágyas úgynevezett dormitory szobák emeletes ágyakkal. Hölgyek számára van csak női szoba is, amely 4 fős elhelyezéssel.

Spabook vélemény: a szálláshely oldalán található képek alapján a hostel nem rendelkezik az Ázsiában már megszokott és kifejezetten elvárt, elszeparálható, elfüggönyözhető, elrolózható, privát teret és saját fogasokat, valamint egy hátizsáknak zárható rekeszben helyet biztosító ágyakkal. A képek alapján a tér nyitott és nincsen privát szféra. Jó hír viszont, hogy minden ágy saját konnektorral van felszerelve. Talán a vendégek visszajelzései alapján változtatnak majd, én a magam részéről kifejezetten olyan helyeket keresek, ahol az ágy a fenti módok valamelyikén elszeparálható.
 

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben