Amanemu wellness hotel onsen japán menzeti park

Wellness szálloda nyílt egy nemzeti parkban – Hotel Amanemu, Japán

by Waterfan

Wellness szálloda nyílt a japán Ise-Shima Nemzeti Parkban, varázslatos erdős táj közepén, panorámás kilátással a közeli öbölre. A luxus hotel Mie prefektúrában, Osaka és Kyoto vonzáskörzetében található és az Amanemu nevet kapta a keresztségben a beruházó Aman csoporttól.

Ilyen egy igazán minőségi szálláshely

A hotel kialakításakor törekedtek arra, hogy a természetesség domináljon a kivagyiság helyett. A klasszikus japán esztétikától vezérelve az Amanemu lakosztályai és villái tele vannak természetes anyagokkal. A kilátást és a természet közelségét nagy üvegablakok, szövött textil- és fa tolóajtók biztosítják.

Hotel Amanemu: csúcs wellness minden szinten

Amanemu japán nemzeti park wellness hotel szálloda fürdőszoba gyógyfürdő
A kép nem adja vissza ezen kádak méretét. Hatalmas élmény!

Idehaza ahhoz szoktunk, hogy a szobából le kell menni egy közös wellness részlegbe. A Távol-Keleten az a verzió terjedt el, hogy bár vannak közösségi onsen-ek is a létesítményeken belül, de minden szobához tartozik saját wellness szolgáltatás is. Az Amanemu-ban is alapszolgáltatás, hogy a rusztikus, minka stílus által ihletett lakosztályok saját, hőforrásról töltődő onsen káddal vannak felszerelve. Ezekbe gombnyomásra indul a víz és pár perc alatt teleömlik a hőforrásból érkező forró vízzel. Elsőre nem egyszerű eltalálni a kívánt hőmérsékletet némi hideg víz hozzákeverésével.

Az Ago-öböl partján Amanemu rusztikus ryokan-ihletésű relaxációs központja Japán ősi vendéglátó szertartásának korabeli hangulatával várja a szerencsés vendégeket. Az ásványi anyagokban gazdag, természetes forró vizek lehetővé teszik a japán hagyományoknak megfelelő onsen fürdőzést. Ha ez önmagában nem lenne elég, az aktivitásra is vágyók megtalálják a számításukat, ugyanis a közelben Unesco zarándokutak, szent erdők és ráadásképp pedig gyöngykagylóban gazdag Csendes-óceáni búvár helyszín nyújt örök élményeket. Nos, hogy mennyibe is kerül itt egy éjszaka, az egy tetszőleges dátum megadása után itt lekérdezhető.

4 éjszakás wellness program

Előre kifejlesztettek különféle szolgáltatáscsomagokat is, amelyek mindegyike legalább 4 éjszaka és 3 teljes nap wellness programot tartalmaz. Ezek lényege, hogy a vendégeik immunitását erősítő kezeléseket válogattak össze, a természet, a környező erdő aktív bevonásával. Akiknek van a programra mintegy 3,4 millió forintnyi japán jen a bukszájában (/fő) az megtapasztalhatja a természetbe merülés előnyeit, például a stresszoldást erdőfürdőn keresztül, a jobb alvást és az elmére gyakorolt ​​gyógyító hatást is.

A program során a vendégek napi erdőfürdő és sétatúrákon vesznek részt, amelyek vízesések, hegyek és sűrű, szent szabadtéri szentélyek mentén vezetik körbe őket a nemzeti parkon.

Amanemu japán nemzeti park wellness hotel szálloda fürdőszoba gyógyfürdő erdő

Ez az összeg nem pusztán a szobát tartalmazza, hanem számos egyéb kezelést, programot és étkezést is, mint például: Zazen meditáció és helyi szerzetesek által szervezett szertartások, hagyományos japán tea-szertartás és makrobiotikus összetevőket használó japán wellness-ételek.

A 2000 négyzetméteres forróvizes onsen fürdő kezelései közül is sok mindent lehet választani, például testkezelést, shiatsu masszázst, akupunktúrát, de természetesen olyan hétköznapi szolgáltatások is vannak, mint a gőzfürdő, vagy éppen a szauna.

Magánrepülőt is biztosítanak a pihenni vágyóknak

Az Aman csoport világszerte üzemeltet luxus szállodákat, és nem aprózzák el, igény esetén magánrepülőt is biztosítanak a vendégek méltó fogadásához. A luxusnak több szintje létezik, vannak a nagy szállodaláncok, nekik számos márkájuk, mellettük pedig a privát csoportok egységei. A 4 csillag sehol, még Magyarországon sem számít luxusnak, számos alkalommal hibásan használja ezt a jelzőt a sajtó. Az 5 csillagos szállodák között még annyi és akkora fokozat van, mint 1-től 5 csillagig. A minőség sok mindentől függ, egyik eleme a szolgáltatások sokszínűsége és milyensége. A magánrepülő rendelkezésre állása önmagáért beszél az exkluzivitás terén.

amanemu magánrepülő charter

Érdekelnek a wellness és utazós témák? Zárt csoportunkban szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is olvashatsz.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook
forrás: SpaBusiness

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további érdekes és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben