Arne M Sorenson Marriott elnök vezérigazgató elhunyt

Elhunyt a Marriott szállodalánc elnök-vezérigazgatója, Arne M. Sorenson

by Waterfan

A Marriott International mély szomorúsággal jelentette be, hogy 62 éves korában váratlanul elhunyt Arne M. Sorenson, a luxus szállodalánc elnök-vezérigazgatója 2021. február 15-én.

Sorenson 2012-ben lett a Marriott 94 éves történetének mindössze 3. vezérigazgatója, és az 1. aki nem a Marriott vezetéknevet viselte.

Sorenson látnoki képességű, vizionárius vezetőként erőteljes növekedési pályára állította a szállodaipari vállalatot, amely magában foglalta a Starwood Hotels & Resorts 13 milliárd dolláros akvizícióját is. Vezérigazgatói posztja alatt Sorenson fáradhatatlanul hajtotta és vezette a vállalat fejlődését, lehetőséget teremtve munkatársainak, növekedést a tulajdonosok és a franchise-ügyfelek számára, valamint eredményeket a társaság részvényeseinek is. A nehéz nemzeti és globális kérdésekben betöltött vezető szerepéről ismert Sorenson úgy irányította a Marriott-ot, hogy jelentős előrelépéseket tegyen a sokszínűség, az egyenlőség a környezeti fenntarthatóság és az emberkereskedelem területein.

„Arne kivételes vezető – de ennél is több – kivételes ember volt. Arne szerette ennek a vállalkozásnak minden aspektusát, és örömmel töltötte az időt a szállodái bejárásokon és a munkatársaival való találkozással szerte a világon. Rendkívüli képességgel volt képes előre látni, merre tart a vendéglátóipar, és a Marriott-ot a növekedés érdekében pozicionálni. De a legjobban a férj, apa, testvér és barát szerepeit élvezte. A vezetőség és a Marriott több százezer munkatársa nevében világszerte részvétünket fejezzük ki Arne feleségének és négy gyermekének. Osztozunk a szívfájdalmadban, és nagyon hiányozni fog Arne.

mondta J.W. Jr. Marriott, ügyvezető elnök és az igazgatóság elnöke
Arne Sorenson Marriott elnöke igazgató
fotó: Marriott Information

Arne évente több mint 225 éjszakát utazott (a COVID és betegsége előtt), hogy bejárja szállodáinkat, és meglátogassa munkatársait, tulajdonosait, franchise-tulajdonosait, vendégeit és helyi tisztviselőit „

– áll a levélben.

„Ha volt szerencséd utolérni őt – vagy még jobb, ha elmentél vele a híres hajnali futására a környéken – láthattad első kézből a vendéglátás iránti szeretetét és a gyönyörű Marriott kultúrát, amellyel mindenkit üdvözölt. A világ minden tájáról érkező emberekkel való kapcsolattartásból merített energiát. Lelkes olvasóként és állandó tanulóként, Arne kíváncsisága segített előre látni, hogy merre tart a vendéglátó iparág, és ez jobb vezetővé tette számunkra és az ipar számára is”emlékezett róla J.W. Jr. Marriott.

Arne M. Sorenson betegsége

2019 májusában a vállalat bejelentette, hogy Mr. Sorensonnál hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak. 2021. február 2-án Marriott megosztotta a hírt, miszerint Mr. Sorenson ideiglenesen csökkenti a feladatait, hogy megkönnyítse a hasnyálmirigyrák megfelelő kezelését.

Amikor Mr. Sorenson február elején visszalépett a teljes munkaidős vezetéstől, a vállalat két veterán Marriott vezetőt, Stephanie Linnartzot, a Consumer Operations, Technology and Emerging Businesses vezetőjét és Tony Capuano, a Global Development, Design and Operations Services vezetőjét nevezte ki, hogy a szolgáltatások, a vállalat üzleti egységeinek és a vállalati funkciók mindennapi működését felügyeljék a felelősség megosztása és a jelenlegi felelősségük fenntartása mellett. Linnartz asszony és Capuano úr ebben a minőségében folytatják munkájukat, amíg a Marriott Board új vezérigazgatót nevez ki, amely várhatóan a következő két hétben fog megtörténni.

A Marriott legendás szállodalánc, amely számos ismert hotel márka útját egyengeti

A szakma tisztában van vele, de az utazók, turisták, vendégek között kevéssé köztudott, hogy a különféle hotel márkák sok esetben egyetlen szállodalánc felügyelete alá tartoznak. Ez a multi-branding több okból alakult ki, egyrészt különféle felvásárlások során konkurens vállalkozásokat szereztek meg, amelyeket a megfelelő szinten integráltak az újdonsült anyavállalatba, másrészt pedig létrehoztak új márkákat azért, hogy a piac minél szélesebb részét tudják lefedni.

A Marriott International márkái igen tekintélyes listát adnak ki:

Marriott szállodák márkák brands márka

Arne Sorenson szerint a Marriott nem csupán piacvezető, hanem innovátor

Sorenson egy korábbi interjúban arról mesél, hogy a világ legnagyobb szállodalánca több, mint vezető, igazi innovátor. Elmondja, hogy veszélyes és nehéz szerep piacvezetőnek lenni, hiszen folyamatosan meg kell újulni és minden nap meg kell kérdőjelezni saját magukat, hogy egyre jobbak lehessenek.

„Ha körülnézünk, láthatjuk, hogy a változás üteme soha nem volt ilyan gyors – mondta Sorenson. „Mindez egy olyan helyre vezet minket, ahol azt mondjuk, meg kell győződnünk arról, hogy a szervezet nyitott gondolkodású és innovatív, és hogy a társaságban az embereknek van erejük és lehetőségük kockáztatni.”

Ha érdekel a turizmus világa, akkor csatlakozz zárt csoportunkhoz, ahol szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is olvashatsz szakmai anyagok mellett.

Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további érdekes és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben